Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Puigdemont: "Sumar esforços públics i privats per millorar la condició dels ciutadans és senyal d'un país i una societat dignes"

La Fundació Amancio Ortega fa una donació de prop de 47 milions d'euros que es destinaran a l'adquisició d'acceleradors lineals i unitats de mamografia d'última generació

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquest migdia la signatura d’un acord de col·laboració entre la Generalitat i la Fundació Amancio Ortega per a la renovació de material oncològic
  • El conseller de Salut assegura que amb aquest mecenatge “fem un salt molt notable en innovació tecnològica a la xarxa sanitària pública”, que “dona salut i esperança a milers de ciutadans”
 
El president Puigdemont i el conseller Comin amb la vicepresidenta de la Fundació Amancio Ortega, Flora Pérez, durant l'acte de signatura al Palau

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat avui “la cultura del mecenatge”, com a “senyal d’un país i una societat dignes, decents, en les quals se sumen esforços públics i privats per millorar les condicions dels ciutadans”. Tot i reconèixer que cal al respecte “una millor legislació i comprensió col·lectiva”, el cap de l’Executiu ha reclamat “l’obligació de reconeixement i d’explicació als ciutadans del valor de la generositat i la solidaritat”.

 
Carles Puigdemont ha fet aquestes manifestacions en el decurs de l’acte de signatura d’un acord de col·laboració entre la Generalitat i la Fundació Amancio Ortega, que implica una donació de prop de 47 milions d’euros per a la renovació d’equipaments oncològics d’última tecnologia per als centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT).
 
D’aquests 47 milions d’euros, 37 milions es destinaran a la renovació de divuit equipaments de radioteràpia (acceleradors lineals), la qual cosa permetrà substituir tots els aparells que tenen més de vuit anys d’antiguitat. Això implicarà el canvi de més de la meitat dels acceleradors lineals instal·lats a Catalunya. La resta de la partida (9,84 milions d’euros) servirà per renovar equipaments de tecnologia d’última generació per al cribratge i el diagnòstic del càncer de mama.
 
La signatura d’aquest conveni ha tingut lloc aquest migdia al Palau de la Generalitat, i han rubricat l’acord el conseller de Salut, Antoni Comín, i el director del CatSalut, David Elvira, per part del Govern, i la vicepresidenta de la Fundació Amancio Ortega, Flora Pérez. També hi ha participat en representació de la Fundació, el seu vicepresident executiu José Arnau.
 
En el decurs de la seva intervenció, el president Puigdemont ha “agraït molt” l’esforç de la Fundació Amancio Ortega, que “dona encara més valor als molts petits donants que tenim al país, que entenen que tenen una part de responsabilitat en la construcció d’un model de societat que no deixi ningú de banda”.
 
En aquesta línia, el president ha posat en relleu que “aquesta combinació exquisida entre allò públic i allò privat explica en gran part l’èxit d’un model com el català que, malgrat els enormes impactes de la crisi, ha estat capaç de resistir i de poder-se presentar davant d’una societat que pateix com una de les malles de seguretat en la qual pot confiar i seguir confiant”.
 
En el decurs de l’acte ha intervingut també el conseller de Salut, que ha mostrat la seva “satisfacció i agraïment a la Fundació Amancio Ortega per aquest conveni de col·laboració que ens permet fer un salt molt notable en innovació tecnològica a la nostra xarxa pública”. I ha afegit que “aquest acord suposa salut i esperança de vida per a milers de ciutadans de Catalunya”.
 

Nota: S’adjunta nota informativa del Departament de Salut i llistat dels centres on s’ubicaran els nous equipaments oncològics.Cercador

Cercador

Destaquem