Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Bombers de la Generalitat han treballat en focs de vegetació a Vinaixa (les Garrigues) i a la Fatarella (Terra Alta

 
 
  • Aquets primers focs forestals de la temporada ja estan estabilitzats
 
  • Les altes temperatures i la sequedat de la vegetació han fet que a la Fatarella hi hagués focus secundaris
 
 
Els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta tarda en dos focs forestals, un a la Fatarella (Terra Alta) i un altre a Vinaixa (Garrigues). Tots dos incendis es troben, hores d’ara, ja estabilitzats.
 
L’incendi de la Fatarella, l’avís del qual s’ha rebut poc abans de les tres de la tarda, ha cremat aproximadament quatre hectàrees de pi, matoll i vegetació agrícola. Hi han arribat a treballar fins a cinc mitjans aeris (quatre avionetes i un helicòpter) i una quinzena de terrestres dels Bombers, junt al recolzament de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i del Cos d’Agents Rurals.
 
Les tasques d’extinció d’aquest foc s’han vist condicionades pel fet d’haver, a banda d’un incendi inicial (amb afectació de bosc adult), diversos focus secundaris. Aquests focus, llançats a més de 300 metres del foc original, han afectat una zona de pi regenerat. A banda de l’acumulació de combustible gruixut al terra, cal remarcar la seva sequedat, ja que moltes zones interiors de les Terres de l’Ebre acumulen una sequera anormal per l’època.
 
D’altra banda, l’incendi de Vinaixa (Garrigues) ha afectat 600 metres quadrats de pi blanc i coscoll. L’avís de l’incendi s’ha rebut a les 16.52 hores i hi ha intervingut tres mitjans aeris i cinc terrestres dels Bombers de la Generalitat.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 16 de maig de 2017
20.34 hores


Cercador

Cercador

Destaquem