Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Quatre equips catalans, a la semifinal del concurs internacional d'emprenedoria digital per a noies 'Technovation Challenge'

Les guanyadores de la Final Júnior

 
 
  • El ‘Technovation Challenge’ és una de les iniciatives en què col·labora la Generalitat per promoure l’accés de les dones a les TIC i fomentar les vocacions tecnològiques entre les nenes i joves
 
  • Les guanyadores de les finals catalanes, juntament amb les de la resta de finals nacionals, seran avaluades ara per un jurat virtual internacional que decidirà els equips que aniran a la final mundial, que tindrà lloc durant el més d’agost a San Francisco (EUA)
 
Dos equips formats per nenes d’entre 14 i 18 anys i uns altres dos de nenes d’entre 10 i 14 anys han estat els guanyadors, respectivament, de les finals catalanes Sènior i Júnior del concurs internacional d’emprenedoria digital per a noies més important del món, el Technovation Challenge, que compta, en el seu capítol català, amb la col·laboració de la Generalitat a través de la Xarxa Punt TIC, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i l’Institut Català de les Dones.
 
La participació catalana al Technovation Challenge, que té l’associació ‘Espiral, educació i tecnologia’ com a ambaixadora nacional, és, juntament amb DonaTIC, el pla STEMcat i el programa bitbot.cat, una de les iniciatives que impulsa el Govern català en col·laboració amb agents socials i empreses per promoure entre les dones l’accés a les TIC i  el foment de les vocacions tecnològiques i l’emprenedoria en aquest àmbit entre les nenes i joves.
 
El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, va fer ahir la benvinguda institucional de la final Júnior (per a nenes d’entre 10 i 14 anys) al Mobile Wolrd Centre de Barcelona, on 12 equips van presentar les seves aplicacions i van explicar el seu plans de comunicació, màrqueting i empresa davant un jurat format per professionals de diferents àmbits. Així es va desenvolupar també la final Sènior (per a noies d’entre 14 i 18 anys), que va tenir lloc el dissabte 6 de maig al CaixaForum i on hi van participar 14 equips.
 
Puigneró va felicitar les participants i va destacar que “iniciatives com el Technovation Challenge són importantíssimes, perquè posen la llavor i fomenten l'interès de les noies per la tecnologia". En aquest sentit, Puigneró va recordar que "a Catalunya, el sector tecnològic no té pràcticament atur i genera molts llocs de treball i salaris alts", per la qual cosa "si continua la poca presència de dones en aquest sector s'incrementaran les desigualtats de gènere, i això no ens ho podem permetre". Per això, va afegir, "des de la Generalitat estem compromesos a impulsar i acompanyar programes que ajudin a canviar aquesta tendència i apoderin les noies en l’àmbit tecnològic, perquè no podem ni volem desaprofitar el 50% del talent del nostre país".
 
Ara, les propostes guanyadores de les finals catalanes, juntament amb les de la resta de finals nacionals, seran avaluades per un jurat internacional en la semifinal virtual d’on sortiran les finalistes que acudiran a San Francisco durant el mes d'agost i que optaran a premis d'entre 2.500 i 15.000 dòlars.
 
Les guanyadores regionals Sènior han estat:
 
Technowiners, que han dissenyat una aplicació mòbil per prevenir les conseqüències de la pobresa i, al mateix temps, el deteriorament del medi ambient.
The Betty Holbertons, que han dissenyat una aplicació mòbil que facilita que les ONG puguin recollir donacions i, al mateix temps, acabar amb el malbaratament dels recursos alimentaris, incidint en l'àmbit de la pobresa.
 
Les guanyadores regionals Júnior han estat:
 
Happy Appies, que han dissenyat una app anomenada Wallafood que pretén ajudar persones amb pocs recursos a accedir als excedents de menjar de particulars i empreses facilitant-ne la recollida.
CRABUM, que han dissenyat l'app Get a 10, que facilita l'intercanvi de coneixements entre estudiants que tenen més facilitat en algunes materies i aquells que en tenen en d'altres.
 
Sobre el Technovation Challenge 2017
 
Creat per Iridescent l'any 2009, amb el suport global de Made with Code (Google) i UN Women el concurs internacional d’emprenedoria digital Technovation Challenge té com a objectiu que nenes d’entre 10 i 18 anys de tot el món aprenguin i apliquin les habilitats necessàries per resoldre reptes i problemes reals a través de la tecnologia.
 
A l'edició d’aquest any, més de 10.000 nenes acompanyades de 4.485 mentores procedents de 116 països han estat elaborant durant mesos els diferents projectes que, un cop finalitzats, han hagut de defensar de forma presencial o virtual a les finals nacionals. Els equips guanyadors d’aquestes finals accedeixen a la semifinal virtual, d’on sortiran les finalistes que acudiran a San Francisco durant el mes d'agost i que optaran a premis d'entre 2.500 i 15.000 dòlars.
 
A Catalunya, una de les regions líders del Technovation Challenge, l’edició d’enguany ha comptat amb la participació de 199 noies i 47 mentores repartides en 40 equips de 2 a 5 persones, dels quals 26 han arribat a la final regional després d’haver treballat durant tres mesos la creació de solucions tecnològiques que donen resposta a problemes del món real i haver completat el seu pla de comunicació, màrqueting i empresa.
 
Durant aquestes 12 setmanes, les noies han estat acompanyades per una mentora que les ha inspirat i conduït cap a l'èxit a través d'un itinerari, i el programa els ha aportat recursos i materials audiovisuals per ajudar-los a obtenir tota la informació que necessitaven per poder experimentar, prendre decisions i avançar en el seu projecte.
 Cercador

Cercador

Destaquem