Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'equip de Bombers de Terrassa guanya el XIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico

·         Granollers, tercer de la General després dels Bombers de Gandia,
 
·         Terrassa també és escollit com el millor equip tècnic i atenció sanitària
 
L’equip del Parc de Bombers de Terrassa ha guanyat el XIII Encuentro Nacional de Rescat en Accidentes de Tráfico, que s’ha fet en instal·lacions de la Universitat de valència entre el passat dimarts dia 2 i ahir dijous. La classificació final, que el Jurat va fer pública ahir al vespre, la completen els Bombers de Gandia en segon lloc i l’equip del Parc de Bombers de Granollers, en el tercer.
 
En les categories de Millor Equip Tècnic i Millor Atenció Sanitària, Terrassa també ha quedat en primer lloc i Granollers, en el tercer. Terrassa, a més, ha estat escollit com el segon en la categoria de Millor Comandament, seguit de l’equip de la Regió Metropolitana Sud. Pel que fa a les Millors Maniobres Estàndard, Terrassa ha quedat primer i Granollers, segon. Finalment, Terrassa ha quedat segon en la categoria de Millor Maniobra Ràpida.
 
Els Bombers de la Generalitat han participat durant aquesta setmana, del 2 al 5 de maig, en el XIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico i també en la primera edició del Encuentro Nacional de Trauma que s’ha celebrat a les instal·lacions de la Universitat de València, al Campus els Tarongers.
 
Els equips de Bombers de la Generalitat de la Regió Metropolitana Sud (REMSud), de Terrassa i del parc de Granollers, que van quedar primer, segon i tercer respectivament en el XIII Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, són els que han participat en el XIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico.
 
Una quinzena d’equips d’excarceració de diversos cossos de bombers de tot l’Estat han competit en aquest esdeveniment. Cada equip estava format per sis persones: un dels membre ha dut a terme la funció de comandament, un altre de sanitari i els altres quatre han actuat com a bombers. Tots els equips han hagut de realitzar una maniobra estàndard i una de ràpida. La maniobra estàndard ha consistit en el rescat d’una víctima en un escenari d’accident de trànsit amb una durada màxima de 20 minuts. Mentre que la maniobra ràpida, la víctima a rescatar estava en estat molt greu i disposaven d’un temps màxim de 12 minuts.
 
  • Els integrants de l’equip de la Regió Metropolitana Sud són: Ivan Bagan, Marià Aparici, Marc Prat i Edgar Farran, Toni Soler i Daniel Garcés.
 
  • Els membres de l’equip de rescat en accidents de trànsit de Terrassa són: Juan Gemas, Daniel Morales, Jordi Puyol, Alfons Herrero, Jordi Vega i Albert Santamaria.
 
  • I els components de l’equip del parc de Bombers de Granollers són: Luis Miguel Muñoz, Ramon Serentill, Ivan Julià, Lluis Luengo, Pol Giró i César Avellaneda.
 
A més, també dos equips formats per dos bombers del parc de Granollers i un altre amb un bomber del parc de Figueres i una infermera del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han participat en la primera edició deI Encuentro Nacional de Trauma. En aquest cas, les maniobres estaven centrades en el rescat sanitari de víctimes en escenaris simulats. No hi ha hagut una classificació dels equips participants, que estaven formats per dues persones, ja que la trobada tenia una vessant més formativa que competitiva.
 
El XIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico i el Encuentro Nacional de Trauma inclou també tallers per adquirir noves tècniques de rescat i està organitzat per l’Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT) amb el Consorci Provincial de Bombers de València. A més, també compta amb la col·laboració de les empreses Rosenbauer, Hilti i Desguaces La Cabaña i el patrocini de la Fundació Mutual Conductors i d’Abertis Autopistas.
 
Els esdeveniments d’aquest tipus són una oportunitat perquè els equips de Bombers d’arreu de l’estat comparteixin coneixements aprofitant l’estímul de la part competitiva com a ocasió de millora. Alhora suposa una fòrum de trobada entre professionals del rescat en accidents de trànsit.
 
Els equips de rescat en accidents de trànsit dels Bombers de la Generalitat compten amb una àmplia trajectòria en competicions a nivell estatal i a nivell internacional.
 
Cerdanyola del Vallès, 6 de maig de 2017
12.36 hores


Cercador

Cercador

Destaquem