Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

ARTESANIA

Art tèxtil i escultura reciclada al Centre d'Artesania Catalunya

Peces de les exposicions

 
·        De la puresa al desig” del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya, i “Andròmines” de l’escultor Xavier Solé són les dues noves exposicions que s’inauguren demà dijous al Centre d’Artesania Catalunya, i que es podran visitar fins el proper 22 i 28 de maig respectivament.
 
 
El Centre d’Artesania de Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) dedicarà els seus espais expositius a l’art tèxtil i a l’escultura reciclada. A partir de demà, acollirà les mostres  “De la puresa al desig” del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya i “Andròmines” de l’escultor Xavier Solé. Ambdues exposicions s’inauguraran demà a les 19.30h a Banys Nous, 11. i es podran visitar fins el proper 22 i 28 de maig, respectivament.
 
“De la puresa al desig” del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya
 
Aquesta és una exposició inèdita, on 25 artesans del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya han creat 25 peces d’art tèxtil. “Quin és el significat dels colors?, és instintiu?, o és l'educació que ens fa veure un color com el color de la puresa i un altre com el color del desig?”, amb aquesta premissa han treballat per crear les peces inspirant-se en el concepte del color vermell (desig) i el color blanc (puresa).
 
Algunes de les tècniques artesanals que es podran veure seran teixit amb l’alt i baix lliç, estampació, macramé, feltre, el ganxet, confecció, etc. En aquest sentit el mateix dijous, 27 d’abril, a les 18. 30h, la Mestra Artesana Concha Blanch, oferirà a la sala d’actes la conferència “Que s’amaga darrera el color”.
 
El Gremi Artesà Tèxtil  és el més antic de Catalunya, fundat l’any 1263 i consta actualment de 85 membres.
 
“Andròmines” de l’escultor Xavier Solé
 
Les Andròmines de Xavier Solé són escultures fetes amb una barreja de materials trobats a la natura, com pedra i fusta i de tota mena de materials de rebuig que l’artista troba a deixalleries, contenidors i el seu entorn. Aquesta exposició acollirà 30 peces de l’artista, objectes tridimensionals que neixen d’un conjunt d’associacions i apropiacions d’elements diversos que s’apleguen en un tot, cercant llenguatges, temes, materials i suports que li permeten lligar-los.
 
Xavier Solé Úbeda, nascut a Barcelona l’any 1950, arquitecte de formació va fundar l’any 1983 l’empresa artesana de maquetes Papeti, encara en actiu. Fa 4 anys va començar la seva sèrie d’escultures Andròmines, que neix amb la idea de “retallar” fragments dels paisatges naturals i urbans per ensamblar-los donant-los una nova vida com a Andròmina.
 
Durant l’exposició els visitants disposaran de fragments proporcionats per l’artista amb els quals podran jugar a fer la seva pròpia Andròmina, que es sumarà a l’exposició.
 
Adjuntem díptics de les exposicions.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de:
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat
 Cercador

Cercador

Destaquem