Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Bombers de la Generalitat i l'Ajuntament de Cercs organitzen la cursa de muntanya solidària "Bombers amb Causa"

 
·       La prova, amb sortida i arribada a Sant Jordi de Cercs, es durà a terme el proper diumenge 7 de maig
 
·       Les inscripcions de la cursa es destinaran íntegrament al projecte del calendari solidari “Bombers amb causa” que té per objectiu recaptar fons per la recerca de malalties infantils de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

El proper 7 de maig, els Bombers de la Generalitat i l’Ajuntament de Cercs  organitzen una cursa de muntanya solidària a Sant Jordi de Cercs (Berguedà).
 
La iniciativa d’organitzar aquesta cursa de muntanya solidària va néixer en el marc del projecte dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu, “Bombers amb causa”, al qual s’hi ha volgut sumar l’Ajuntament de Cercs. És per aquest motiu que totes les inscripcions per a la cursa, tant les d’aquells participants que participaran en la prova esportiva com les inscripcions de dorsal 0, es destinaran íntegrament al mateix projecte solidari.
 
Amb l’organització de la “Cursa de Muntanya Bombers amb Causa”, tant els Bombers de la Generalitat com l’Ajuntament de Cercs volen fomentar les accions solidàries, en aquest cas, aquelles accions a través de les quals s’obtenen fons que ajuden en la investigació de les malalties infantils. El foment de la pràctica d’esports a la muntanya de forma segura, un àmbit en el qual els Bombers de la Generalitat tenen un paper destacat, n’és un altre dels objectius del projecte.
 
La cursa també compta amb la col·laboració d’altres entitats que s’han volgut sumar a la causa solidària. En aquest sentit, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) es farà càrrec de les assegurances dels corredors inscrits a la cursa.
 
Recorreguts de la cursa
La cursa disposa de dos recorreguts: un de 25 quilòmetres i un altre de 10 quilòmetres:
 
·       Cursa de 25 km amb 1.000 metres de desnivell positiu.  L’inici de la cursa serà a les 09.00 hores del dia 7 de maig, i els participants tindran un temps màxim de 5 hores per a la seva finalització.  La prova transcorre, en la primera meitat del seu recorregut, per una antiga infraestructura minera. Els primers 2 quilòmetres passen per la via que transportava carbó des de Sant Corneli fins a Berga els anys 1868-71. Així mateix, el recorregut passa per una segona infraestructura, de 1910, que portava inicialment carbó de Peguera a Cercs, i posteriorment, amb 6 quilòmetres de longitud,  fusta des del bosc de Moripol fins a Cercs. La segona part de la cursa transcorre per una carena amb unes vistes espectaculars del Prepirineu al nord i de la Catalunya Central al sud.
 
·       Cursa de 10 km amb 597 metres de desnivell positiu. En aquest cas, l’inici de la cursa serà a les 09.30 hores del matí, i el temps màxim per finalitzar-la, serà de 3 hores. Els 5 primers quilòmetres del recorregut coincideixen amb la cursa llarga.
 
Les inscripcions a les curses es poden fer a través del blog: www.bombersambcausa.org
 
 
Cursa infantil
D’altra banda, s’ha organitzat una cursa infantil per a tots aquells nens i nenes que també vulguin participar d’aquesta activitat. La cursa infantil es realitzarà el dissabte, dia 6 de maig a partir de les 17.00 hores de la tarda al pavelló poliesportiu de Sant Jordi de Cercs. Aquesta cursa també serà de muntanya, tindrà diferents distàncies i serà gratuïta per tots els infants que hi vulguin participar i pels pares i mares que els vulguin acompanyar.
 
 
Altres activitats paral·leles
Per tal que tots els participants puguin gaudir d’un cap de setmana en família dins del marc de la cursa, està previst que durant el cap de setmana, i de forma paral·lela a la prova, es realitzin també altres activitats per als acompanyants dels corredors.
 
D’altra banda, tots els corredors que s’inscriguin a la cursa solidària del diumenge 7 de maig, rebran una samarreta tècnica de l’empresa Tuga Wear, dissenyada especialment per a aquest esdeveniment.  
 
 
El projecte solidari “Bombers amb Causa”
El calendari solidari Bombers amb causa és un projecte dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu, que va néixer arran de la iniciativa personal de tres bombers voluntaris, Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé, que continuen sent els coordinadors del projecte.
 
Els fons recaptats amb la venda del calendari solidari són destinats a la beca “Bombers amb Causa” d’investigació en malalties maternoinfantils. En les cinc edicions anteriors, el projecte ha aportat ja uns 274.247€ a aquesta beca de recerca i investigació en l’àmbit pediàtric que convoca l’Hospital Sant Joan de Déu i que s’atorga per concurs a investigadors de l’Hospital.
 
Els autèntics protagonistes d’aquest calendari solidari, però, són els nens i nenes que són fotografiats amb personal dels Bombers de la Generalitat, dels Bombers d’Andorra i dels Bombers de Barcelona.
 
El calendari “Bombers amb Causa” compta amb dues importantíssimes col·laboracions: la dels Bombers d’Andorra i els Bombers de l’Ajuntament de Barcelona. Tots dos cossos de bombers s’han sumat al projecte i hi han participat activament tant en la seva realització com en la venda i la distribució.
 
Cerdanyola del Vallès, 21 d’abril de 2017
12.17 hores


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem