Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Sant Vila: "És incomprensible que l'Ajuntament de Barcelona qüestioni la inversió pendent de l'Estat a la Biblioteca Provincial"

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha afirmat avui que “és incomprensible que l’Ajuntament de Barcelona, que diu que tant pateix per la cultura i la seva gent, qüestioni la inversió pendent que ha de fer l’Estat a la Biblioteca Provincial”. Per a Vila, “a la ciutat de Barcelona no li correspon renunciar a la Biblioteca Provincial, que no és només dels barcelonins, sinó del conjunt de ciutadans de la demarcació de Barcelona”. El conseller de Cultura, que ha manifestat la seva “sorpresa” per l’actitud de l’Ajuntament, ha recordat que “Barcelona és la penúltima província del conjunt de l’Estat que encara no ha tingut aquesta inversió”. 
 
Santi Vila ha volgut ressaltar, però, que “no ens podem permetre el luxe de no tenir una bona relació amb el govern de Barcelona” i ha subratllat que “si Barcelona va bé, tot el país va bé perquè la ciutat irradia coneixement, cultura i oportunitats arreu del país i a fora de les nostres fronteres”.
 
El conseller de Cultura ha fet aquestes declaracions en el marc d’una entrevista al programa “Els Matins” de TV3. Sant Vila també ha parlat sobre els preparatius i la darrera hora de Sant Jordi, una diada que, segons el conseller “funciona tan bé perquè hi ha una societat civil organitzada, on l’Administració només acompanya”. Vila ha ressaltat que “els valors de fons de Sant Jordi són molt bonics, un pretext ideal per reivindicar el plaer de llegir, l’hàbit de la lectura i per fer palès que som una societat educada, cívica i culta”.
 
En aquest sentit, el conseller ha manifestat que “confia en el compromís i el suport del Govern de l’Estat a la candidatura perquè la festivitat de Sant Jordi sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO”, tot i que ha recordat que “aquests dies proliferen les visites i mostres d’afecte per part del govern espanyol sense, però, cap efecte pràctic”.
 
El conseller Vila també ha recordat que “la Generalitat està al costat de la indústria del món del llibre”. “Tenim moltes línies de suport per a editors i llibreters perquè vagin endavant i puguin tenir els resultat i l’èxit que estan tenint. N’és un bon exemple la nostra recent participació a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya”, ha afegit.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem