Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president Puigdemont insta la societat "a conjurar-se en la defensa de la igualtat d'oportunitats per a les persones amb síndrome de Down"

El cap de l'Executiu condemna els casos de discriminació denunciats aquests darrers dies per la Fundació Catalana Síndrome de Down

El president durant l'acte del 30 aniversari del Centre Mèdic Barcelona Down

  • Carles Puigdemont ha presidit, aquest vespre, el 30è aniversari del Centre Mèdic Barcelona Down
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha lamentat que encara avui es donin casos de discriminació amb persones amb síndrome de Down i ha reclamat a la societat catalana que “es conjuri per assegurar la igualtat d’oportunitats perquè tots ells puguin desenvolupar el seu potencial i puguin fer una contribució important a la societat”.
 
“Una societat avançada, digna i decent lluita perquè totes les persones gaudeixin d'igualtat de condicions”, ha afirmat el cap de l’Executiu durant l’acte commemoratiu del 30è aniversari del Centre Mèdic Barcelona Down, que s’ha celebrat aquest vespre al Palau de la Generalitat. Per això s’ha lamentat que sovint les persones amb síndrome de Down s'hagin d’enfrontar amb l'estigma en diferents aspectes, com ara l’educació i formació, la socialització o la vida laboral. I, en aquest punt, ha assegurat que això ens recorda que “com a societat venim d’un passat amb paraules feridores, amb ignorància i menyspreu, amb incomprensió i vuit social, amb insolidaritat cap a les famílies i amb una profunda discriminació i això ha causat dolor”. I ha afegit: “és un passat no gaire galdós, que no podem oblidar i que ens avergonyeix”.
 
Així, el president també ha aprofitat la seva intervenció per condemnar els casos de discriminació contra aquest col·lectiu com els que han estat denunciats per la mateixa Fundació Catalana Síndrome de Down aquests darrers dies. I que ha dit són casos que “perjudiquen també a tota la societat”.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha explicat que el Govern esta impulsant una llei d’igualtat de tracte i de no discriminació, que encara es troba en tràmit parlamentari, amb l’objectiu de reforçar encara més la protecció envers a situacions de discriminació. Puigdemont s’ha mostrat convençut que aquesta iniciativa podrà superar abans de l’estiu els tràmits parlamentaris.
 
El president de la Generalitat ha insistit que l'objectiu és aconseguir que la persona amb síndrome de Down arribi a la seva edat adulta amb benestar físic i anímic i participi activament i amb satisfacció en la vida laboral i social.  
 
 
Centre Mèdic Barcelona Down
 
Durant l’acte, el president s’ha referit al Centre Mèdic Down com un “referent a nivell mundial”, conegut internacionalment en la prevenció dels problemes de salut en la síndrome de Down, en la recerca de les causes, detecció precoç i tractament de trastorns cognitius.
 
Aquest centre, que  va néixer el 1987 per la necessitat de donar resposta mèdica a la realitat que vivien les famílies d’infants amb la síndrome de Down, també dedica part dels seus esforços a la investigació i la docència i compta amb la segona base de persones amb Síndrome de Down més gran del món.
 
El Centre ha establert un conveni de col·laboració amb l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per a la integració funcional de la Unitat de síndrome de Down i la malaltia d’Alzheimer amb el servei de Neurologia de l’Hospital i amb l’Hospital Sant Joan de Déu per a l’atenció dels infants.
  
A més del president, ha intervingut en aquest acte Katy Trias, directora de la Fundació Catalana Síndrome de Down; Josep Maria Corretger, pediatra i exdirector del Centre Mèdic Barcelona Down; Albert Salazar, gerent de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau; Manuel del Castillo, gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, i Marc Antoni Broggi,  ha pronunciat la conferència “Ajudar a viure com a objectiu”.
 
La Fundació catalana Síndrome de Down treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down o amb altres discapacitats intel·lectuals, fent possible la seva total inclusió en la societat i la consecució del màxim grau de dignitat, respecte, autodeterminació i benestar. És una entitat privada, sense ànim de lucre, que es va constituir el 30 de març de 1984, i va sorgir com a iniciativa d’un grup de pares i professionals amb l’objectiu d’aprofundir sobre la síndrome de Down, a través de la recerca i l’experiència pràctica en els camps de la pedagogia, la psicologia, la medicina i l’àrea social.
 
A l’acte també hi ha estat present la consellera de la Presidència, Neus Munté.
 Cercador

Cercador

Destaquem