Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

#201

Acció exterior i presència de la Generalitat al món

Amb l'obertura de Ginebra, Varsòvia i Copenhaguen, la Generalitat de Catalunya disposa d'11 delegacions a l'exterior

La Generalitat de Catalunya vol potenciar la seva presència i acció a l’exterior per promoure i defensar els interessos de Catalunya. Amb l’objectiu d’afavorir la internacionalització de l’economia, la cultura i el coneixement. D’aquesta manera, el Govern es dota d’eines de representació directa en aquests territoris, i les seves àrees d’influència. Així com, establir relacions directes de Catalunya amb les organitzacions internacionals que hi tenen les seves seus.
 
Un dels mecanismes utilitzats pel Govern per potenciar Catalunya al món són les delegacions a l’exterior. Amb l’obertura de Ginebra; Varsòvia; Copenhaguen, la Generalitat disposa d’11 delegacions a l’exterior.
 
·         Delegació del Govern de la Generalitat als Països Nòrdics (Copenhaguen)
Amb aquesta Delegació es vol donar cobertura i continuar amb les relacions bilaterals amb els cinc Estats del Consell Nòrdic: Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia. Catalunya manté una especial relació comercial i cultural amb la regió.
 
·         Delegació del Govern de la Generalitat a Polònia i als Països Bàltics (Varsòvia)
Aquesta oficina vol actuar a Polònia i a la regió bàltica: Estònia, Letònia i Lituània, una àrea d’una influència notable i creixent en el si de la Unió Europea. Polònia és el sisè país més poblat de la UE i té una gran influència política i econòmica. La regió, a més a més, permet articular noves interaccions amb organismes internacionals que hi tenen la seva seu.
 
·         La Delegació del Govern de la Generalitat a Ginebra
Aquesta Delegació se centrarà a representar i desplegar les relacions de la Generalitat davant els organismes multilaterals presents a Ginebra, la ciutat del món que més presència d’organismes internacionals acull. Així, el Govern potencia la relació multilateral, amb l’objectiu de poder participar de les iniciatives endegades per aquests organismes que resultin d’interès per a Catalunya.
 
Aquestes delegacions s’afegeixen a les de la Unió Europea; Regne Unit i Irlanda; França; Alemanya; Estats Units, Canadà i Mèxic; Àustria; Itàlia; Portugal, que estan en ple funcionament des de fa temps.
 
Catalunya és un país solidari i compromès amb els països que més ho necessiten. En aquest sentit, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha participat en diferents projectes humanitaris arreu del món com a: Colòmbia, Guatemala, Marroc, Sàhara Occidental, Mauritània, Líban, Síria, Bòsnia i Hercegovina o Grècia.
 
En referència, a les comunitats catalanes a l’exterior. El Govern ha elaborat el Projecte de llei de la comunitat catalana a l’exterior per regular el marc de les relacions de la Generalitat, les seves institucions i la societat catalana amb la Catalunya Exterior.
Projecte de llei de la comunitat catalana a l’exterior
Es tracta d’un projecte de llei imprescindible per donar resposta a les necessitats sorgides arran del nou context econòmic i social, en especial el fet emigratori català, amb el qual el Govern té un fort compromís.
 
El text, que ha passat el primer tram parlamentari en superar el debat de totalitat, permetrà dissenyar noves estructures de relació amb les 142 Comunitats Catalanes a l’Exterior (CCE). Amb aquesta futura llei, el Govern vol bastir un nou marc de relacions que regeixi el contacte entre els catalans a l’exterior i les institucions del seu país d’origen per garantir que se sentin acompanyats per part de l’Administració catalana en tot moment.


pdf pdf Govern

Cercador

Cercador

Destaquem