Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Interior, la Diputació de Girona i Consells Comarcals organitzen xerrades a diversos municipis sobre prevenció i seguretat en incendis forestals

  • Aquestes reunions informatives també compten amb la participació dels Bombers de la Generalitat i el Cos d’Agents Rurals
 
  • Les xerrades s’inscriuen en el marc de les accions impulsades pel Departament d’Interior per sensibilitzar la població sobre els riscos i la prevenció d’incendis forestals
 
Al llarg d’aquests mesos d’abril, maig i juny, el departament d’Interior i la Diputació de Girona mantindran xerrades informatives sobre incendis forestals adreçades als veïns de diferents municipis de la demarcació de Girona. Així, les reunions es faran a:
 
·       20 d’abril:      La Pera
·       24 d’abril:      Sant Martí de Llémena
·       27 d’abril:      Espolla
·       4 de maig:    Capmany
·       11 de maig: Cistella
·       15 de maig: Cruïlles
·       29 de maig: Sant Esteve de Llémena
·       1 de juny:     Massanes
 
Bàsicament van adreçades als propietaris (veïns, presidents de les juntes de les urbanitzacions o associacions de propietaris) d’edificacions ubicades o pròximes a un terreny forestal amb alt risc d’incendi forestal.
 
En el decurs de la xerrades s’exposen temes relacionats amb la seguretat i la prevenció d’incendis forestals, com és el marc legal vigent, quines són les obligacions dels propietaris i dels ajuntaments o les condicions tècniques que han de complir les franges perimetrals de seguretat. En aquest sentit, també s’informa del termes relacionats amb la normativa vigent quant a incendis forestals i sobre la normativa i la realització i gestió de les franges perimetrals, de la gestió dels incendis forestals realitzada pels Bombers de la Generalitat, els protocols que han d’implementar els veïns o els consells d’autoprotecció que aquests han de seguir.
 
Aquestes jornades informatives estan organitzades per la Diputació de Girona i el Departament d’Interior, amb la col·laboració dels Consells Comarcals i dels ajuntaments dels municipis, així com del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, entre d’altres.
 
Vídeos divulgatius
Per tal d’arribar més lluny i poder comunicar aquest missatge als veïns que assisteixen a les sessions presencials i al públic en general, la Diputació de Girona amb el suport econòmic del CILMA, han editat dos vídeos divulgatius de les mesures de prevenció i dels consells de prevenció d’incendis, per tal que tots els ajuntaments els puguin difondre. Aquests vídeos s’han subtitulat al castellà, a l’anglès i al francès per tal d’arribar al màxim de gent possible.
 
Programa de prevenció d’incendis forestals
Aquestes xerrades informatives s’inscriuen en el programa de prevenció d’incendis forestals de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i els Consells Comarcals que fou presentat pel Conseller d’Interior, Jordi Jané, el passat mes de febrer. Un programa que ve realitzant el Departament d’Interior des de l’any 2012, per sensibilitzar a la població sobre els riscos i les mesures de prevenció dels incendis forestals.
 
Aquesta col·laboració interadministrativa ha fet que el 94% dels municipis de Girona ja tingui fets els plànols de delimitació com a primer pas tal i com estableix la Llei de prevenció d’incendis forestals en zones habitades, el 6% restant s’hi està treballant i està previst tenir-ho enllestit recentment. Així mateix, enguany més d'una vintena de municipis ja procediran a l'execució de les franges de protecció.
 
Els plànols determinen els elements que cal protegir així com les franges perimetrals que s’han d’obrir i mantenir al voltant de nuclis, urbanitzacions, edificacions i instal·lacions aïllades. Els ajuntaments han de vetllar pel compliment del que s’estableix en aquests plànols, de manera que la seguretat de les persones i els béns quedarà garantida en cas d’incendi.


Cercador

Cercador

Destaquem