Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La presidenta de l'Institut Català de les Dones impulsa la coordinació contra la violència masclista a Lleida

  • Pitarch ha presidit avui el màxim òrgan en la lluita contra la violència masclista de la demarcació de Lleida i s’ha reunit amb les tècniques dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones de Lleida i Alt Pirineu i Aran

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Teresa M. Pitarch, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ramón Farré, han presidit aquest matí la reunió de la Taula Institucional per a l’abordatge de la violència masclista a Lleida, màxim òrgan de representació i decisió en la lluita contra la violència masclista. L’objectiu és la millora de la resposta a les dones que travessen aquestes situacions, i els seus fills i filles, i l’optimització de recursos.
 
En la Taula institucional d’aquest matí s’han exposat les darreres actuacions liderades per l’ICD a Catalunya i a Lleida per avançar en l’eradicació de la violència masclista, així com la proposta d’accions i els projectes previstos. Pitarch, ha exposat l’actualització del protocol d’abordatge de la violència masclista “per incloure la prevenció, la detecció, l’atenció i recuperació en els casos d’assetjament sexual i les agressions sexuals a les dones i adolescents en els espais públics”, i les avaluacions del Programa d’Intervenció Integral contra la violència masclista i la Xarxa d’intervenció Integral contra la violència masclista.
 
La presidenta de l’ICD ha anunciat que a través del Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2016-2019 “la coeducació i la prevenció de la violència masclista a les escoles i el treball amb els mitjans de comunicació pel que fa a la seva coresponsabilitat amb l’eradicació de les estructures culturals sexistes i de la violència masclista, ens permetrà actuar més contundentment”.
 
Pitarch també ha exposat que “es potenciarà el treball amb els homes agressors,  tant amb els que  es troben  amb situació de  sentència condemnatòria com amb els homes agressors desvinculats de les sentències judicials, i es millorarà l’accés de les dones en situació de violència masclista al sistema  judicial”.  
 
En la reunió han participat, a més dels diferents departament de la Generalitat de Catalunya implicats, representants de la Diputació, els Consells Comarcals, l’Ajuntament de Lleida, el Col·legi d’Advocats, i l’Assemblea Territorial de Dones.
 
En el marc de la visita institucional, Pitarch s’ha reunit amb les tècniques dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones de Lleida i Alt Pirineu i Aran, referents pel que fa a l’atenció a les dones de tot el territori, amb l’objectiu d’enfortir la xarxa de recursos i la intervenció coordinada del territori.Cercador

Cercador

Destaquem