Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Comencen els trasllats de reclusos cap a Mas d'Enric

Aquest dilluns ha arribat el primer autocar amb 24 dels 450 interns que es reubicaran a la presó de Tarragona


  •  El centre penitenciari es va inaugurar ara fa tot just 16 mesos i encara està al 37 % d’ocupació

El Centre Penitenciari Mas d’Enric, al Catllar (Tarragonès), ha rebut avui els primers 24 interns dels 450 que situaran les instal·lacions al nivell òptim de rendiment. Els presos arribaran de forma esglaonada fins al mes de setembre. Al final d’aquest procés, Mas d’Enric haurà passat del 37 % al 81 % d’ocupació, i encara disposarà de 220 places lliures.
 
En conjunt, aquesta setmana s’ha previst el trasllat de prop de 130 interns des dels centres penitenciaris Brians 1, Brians 2 i la Model cap a altres centres. L’operació es du a terme en coordinació amb els Mossos d’Esquadra.
 
Acostament de 210 presos a Tarragona
 
Aquest moviment farà que 210 persones privades de llibertat estiguin internes més a prop de casa seva. Es tracta de persones amb arrelament familiar o domicili a la demarcació de Tarragona, que fins ara complien condemna als centres penitenciaris Brians 1 i 2, al Baix Llobregat.
 
Increment de la plantilla en 160 efectius
 
El creixement de població reclusa a Tarragona també suposa l’increment de la plantilla de professionals de Serveis Penitenciaris destinats a Mas d’Enric, que augmentarà en 160 efectius. Per poder atendre l’arribada dels primers interns, el 22 de març també s’hi van incorporar els primers 45 treballadors.
 
Paper decisiu en el tancament de la presó Model
 
Mas d’Enric, que és el centre penitenciari més modern de Catalunya, és una de les peces clau per al tancament de la Model, el centre més antic. Les instal·lacions de la Model, amb 113 anys de funcionament, necessitarien una inversió de 25 milions d’euros per resoldre riscos imminents vinculats a l’estructura. El Parlament de Catalunya va avalar de manera pràcticament unànime la decisió de tancar-la. La presó quedarà buida abans de l’estiu i alliberarà espai per a usos cívics i socials a l’Eixample de Barcelona, després de dècades de reivindicacions veïnals.
 
Brians 1, nou centre de preventius de la demarcació de Barcelona
 
Paral·lelament, a Brians 1 creix en nombre d’interns preventius. Des que el passat 7 de març es va convertir en el nou centre especialitzat per a persones pendents de judici de la demarcació de Barcelona,  ja hi han ingressat un centenar d’interns en aquesta situació.


Cercador

Cercador

Destaquem