Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Seu d'Urgell, Santa Coloma de Gramenet i Caldes de Montbui, últimes parades de la Campanya "Els bombers t'acompanyen a donar sang"

Punt final demà dissabte, 1 d'abril, d'una Campanya que haurà passat per 16 ciutats de tot Catalunya

 

La Seu d’Urgell, Santa Coloma de Gramenet  i Caldes de Montbui acullen demà la Campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”. Seran les últimes parades d’un programa que va començar dissabte passat a Figueres i que, en total, haurà passat per 16 ciutats de tot Catalunya. Demà s’han programat diverses activitats per amenitzar la jornada; entre elles, l’acte oficial de cloenda, que es farà a La Seu d’Urgell a les 12 de matí.
 
 
LA SEU D’URGELL: de 10 a 14h.
Lloc: Plaça dels Oms
 
Les persones que s’hi apropin podran veure com és un camió de Bombers. A més, a les 11.00h s’ha programat una sessió de batucada amb el grup Batukaseu. Una hora més tard intervindran els Castellers d’Andorra i a les 12.00h es farà l’acte de cloenda, que comptarà amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer, el cap de Parc dels Bombers de la Seu d’Urgell, Xavier Soro i la doctora Gemma Beorlegui en representació del Banc de Sang i Teixits.
 
 
SANTA COLOMA DE GRAMENET: De 10 a 20h
Lloc: Plaça de Catalunya
 
Els Bombers faran diverses demostracions de com es treballa en àmbits tan diferents com el rescat de persones en situacions de risc com en incidents químics. Així, a les 10.00h, se simularà el salvament d’una persona atrapada dins l’edifici de l’Ajuntament, a qui caldrà rescatar amb el vehicle autoescala. L’exercici es repetirà a les 16.00h. A les 11.00h i a les 17.00h es farà una demostració de rescat de víctimes d’accident de trànsit que han quedat atrapades a l’interior d’un vehicle. Finalment, a les 12.00h i a les 18.00h, els Bombers mostraran com es treballa en l’aïllament d’un bidó que simularà contenir un producte químic i que té una petita fuita. Posteriorment, es farà la descontaminació dels equips d’intervenció que hauran emprat els Bombers durant la seva actuació.
 
Entre les 12.30h i les 14.00h el grup Swingmania farà una sessió musical amb ball, i al llarg de la tarda també hi haurà una batucada. Els Gegants de Santa Coloma faran acte de presència a les 19.30h, donant pas a l’acte final, que comptarà amb la intervenció de l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon. Per part dels Bombers de la Generalitat hi assistirà el cap de parc, Quim Nonó i, en representació del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández i Oti Ragull. L’acte clourà amb el desplegament d’una pancarta des de la seu consistorial on es comunicarà el número total de donacions de sang aconseguides amb tota la Campanya.
 
 
CALDES DE MONTBUI: de 10 a 14h.
Lloc: Escola d’Adults (c/ Gregori Montserrat, 4)
 
La Campanya, aquí, comptarà amb un camió de bombers, perquè els visitants el puguin conèixer de ben a prop, i amb atraccions inflables per als més petits.
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem