Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'hivern torna per unes hores amb pluja, neu, vent i temporal marítim

 
  • Per al primer cap de setmana de la primavera, la predicció indica un canvi de temps a Catalunya i una davallada de la temperatura
  • Es preveu vent fort, sobretot a les cotes mitjanes i altes del Pirineu, i una notable alteració de l’onatge

 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que, després de molts dies d’estabilitat atmosfèrica, l’arribada d’una pertorbació donarà lloc a un ràpid canvi de temps que produirà pluja abundant, algunes nevades a cotes mitjanes i baixes, i una baixada tèrmica.
 
Divendres a la tarda es preveu que la pluja s’iniciï pel litoral i prelitoral i amb el pas de les hores s’estengui cap a l’interior. Durant la nit de divendres i matinada de dissabte les precipitacions afectaran qualsevol punt de Catalunya. Dissabte al matí les precipitacions s’aniran desplaçant al Pirineu, Prepirineu i a punts de la Depressió Central, on es podran mantenir ja més febles de cara a la tarda.  Serà llavors quan es reproduiran alguns xàfecs i tempestes disperses.
 
Les precipitacions podran ser d’intensitat localment forta, i s’acumularan quantitats abundants o molt abundants (més de 50 mm en 24 hores) a la meitat est, a la resta del sector central del litoral i del prelitoral i del vessant sud del Pirineu i del Prepirineu. En tot l'episodi les acumulacions de precipitació podran ser extremadament abundants a punts de l'interior de la meitat est (més de 100 mm) i a d’altres sectors del prelitoral i Catalunya Central. A més, els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa o pedra i fenòmens de temps sever.
 
A banda, es preveu l’entrada d’aire fred per l’interior que donarà lloc a una baixada de la cota de neu durant la nit de divendres i matinada de dissabte. Les nevades podran afectar el Prelitoral sud i central, així com d’altres zones de la Catalunya Central, del Pirineu i del Prepirineu. La cota de neu començarà al voltant dels 900 metres, però baixarà fins a situar-se entre 400 i 500 metres al final del dia. Es podran acumular més de 5 cm per sobre dels 600 metres.
 
A més, a causa de la formació d’una depressió en superfície, bufarà vent de component est fort a la meitat nord de Catalunya entre divendres a la tarda i dissabte a migdia, sobretot a les cotes mitjanes i altes. Aquest fort vent donarà lloc a una forta alteració de l’onatge, on a més hi haurà notable mar de fons de l’est.
 
Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per acumulació i intensitat de pluja, neu, vent i onatge.
 
Diumenge la situació es tranquil·litzarà, tot i que l’ambient serà més fred. La predicció a mitjà termini indica una tendència a l’estabilització atmosfèrica fins a mitjans de la setmana vinent.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
 
Barcelona, 24 de març de 2017


pdf pdf Nota informativa

Cercador

Cercador

Destaquem