Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Puigdemont: "El record permanent de les víctimes de Freginals ens ha portat a millorar clarament la seguretat en el transport

El cap de l'Executiu ha presidit, aquest migdia, a la Universitat de Barcelona l'acte d'homenatge a les 13 víctimes que van morir en l'accident

El president, el rector de la UB i la presidenta del Parlament durant l'acte d'homenatge a les víctimes de Freginals.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat, aquest migdia, que la tragèdia de Freginals, d’ara fa un any, ha servit per “posar sobre la taula un seguit de millores clares en la seguretat dels serveis de transport per carretera en aquest país”, donant així resposta a la petició explícita que van fer alguns familiars  per fer tot el possible per evitar que un accident d’aquelles característiques es repetís.
 
Durant l’acte d’homenatge a les tretze estudiants Erasmus de la Universitat de Barcelona que van perdre la vida en un accident d’autobús a Freginals, que s’ha celebrat al jardí Ferran Soldevila de l’Edifici Històric de la Universitat, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que “d’aquest accident n’hem après i de les conseqüències d’aquestes lliçons i del que hem pogut implementar hi hauran vides que se salvaran”, perquè “es millorarà clarament la seguretat de les persones que viatgen al nostre país”.
 
El president ha assegurat que “malgrat que les víctimes van passar un temps fugaç amb nosaltres s’hi van quedar per sempre, no només perquè  van deixar la vida aquí, sinó perquè al nostre record hi seran sempre”. Ha afegit que amb la inauguració del monument al clos de la Universitat “avui complim un d’aquells deures, el de tenir un record permanent amb què ens vam comprometre d’ençà que vam conèixer aquella tragèdia”.
 
L’acte simbòlic al qual també hi han pres part el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias; la vicerectora d'Estudiants i Política Lingüística, Alba Ambròs, i la degana de la Facultat d'Economia i Empresa, Elisenda Paluzie,  ha consistit en la inauguració d’un monument en record de les alumnes, format per una magnòlia (Magnolia grandiflora) —un exemplar de la mateixa espècie que presideix la plaça dels Arbres de Freginals— i tretze boixos. L’obra s’ha completat amb una pedra commemorativa procedent del monestir de Montserrat que conté una inscripció que mantindrà la memòria de les estudiants.
 
El president Puigdemont ha subratllat que cedir un lloc a la Universitat en record de les joves “és un gest que honora i que dignifica” i és també una manera d’expressar “el compromís clar de la comunitat universitària i també del país”.  “Al nostre record hi seran sempre i aquells dies no només no els esborrarem sinó que a mesura que passin els anys podrem saber que vam estar a l’altura com a país i, sobretot, com a éssers humans” , ha afegit, mentre ha reconegut que “el patiment de les famílies no caducarà mai, però sabran que sempre tenen una part de comprensió fraternal en aquest tros de món que és Catalunya”.
 
El cap del Govern ha acabat la seva intervenció amb unes paraules de reconeixement pels diversos cossos que van intervenir en les tasques de salvament, i els ha donat les gràcies per la seva “ràpida intervenció”. “Aquell dia vam donar, també com a país, el millor de nosaltres mateixos”, ha dit, mentre ha recordat que gràcies a la feina de la policia, els bombers, el servei d’emergència, els psicòlegs, els hospitals i els voluntaris “avui hi ha gent viva”.
 
A l’acte també hi ha estat presents la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; els consellers d’Interior, Jordi Jané, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i els còsols d’Itàlia, Stefano Nicoletti; de França, Edouard Beslay, i d’Uzbekistan, Pere Vicenç, que anava acompanyat de familiars d’una de les víctimes.
 
En el disseny del monument hi ha participat el Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació i de la Facultat de Biologia, i el Servei d'Obres i Manteniment de la Universitat de Barcelona.
 
 
 Cercador

Cercador

Destaquem