Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Ple del Parlament debat sobre el Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya

El Ple del Parlament començarà demà amb el debat del Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2017, amb les intervencions dels grups parlamentaris per fixar la seva posició. Dimecres pel matí, es votarà el dictamen de la Comissió d’Economia i Hisenda i les esmenes subsegüents al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries.
 
Després, la cambra catalana també farà el debat final del Projecte de llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic.
 
El Ple també acollirà el debat de totalitat del Projecte de llei sobre les voluntats digitals. Una normativa que vol regular la vida digital de les persones mortes i que vol crear un nou marc legal que reconegui el valor patrimonial de la petjada digital. És per això que estimula la designació d’un hereu digital, que quedi explícitament manifest al testament. Aquest hereu serà l’encarregat d’administrar tots els comptes i continguts del difunt a la xarxa, d’acord amb la seva voluntat.

Sessió de control
Dimecres, començarà el ple amb la sessió de control al Govern amb les preguntes al conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, sobre la transparència del Govern i sobre la contractació pública. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, explicarà l’evolució de la indústria catalana en els primers mesos de l’any.
 
Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Neus Munté, donarà a conèixer els principals reptes de l’Estratègia 2017-2019 del Pla integral d’atenció ales persones amb trastorn mental i addiccions i respondrà una pregunta sobre el nomenament del nou director de TV3. I la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, explicarà el finançament de les escoles bressol.
 
Finalment, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, parlarà sobre la garantia juvenil. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, explicarà el pagament de les vedes als pescadors. I el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, donarà a conèixer les novetats sobre la T-mobilitat.
 
Un cop acaba de la sessió de control al Govern se celebrarà la sessió de control al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, prevista pels volts de les 11h.


Cercador

Cercador

Destaquem