Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Justícia signa un acord amb els sindicats per al tancament de la Model

El pacte l'han subscrit CSIF, CATAC i CCOO, que representen prop del 70% dels empleats dels serveis penitenciaris

  • L’acord inclou 17 punts sobre les condicions laborals dels treballadors que es reubicaran a la resta de presons de l’àrea metropolitana

Pacte per al tancament de la Model. El Departament de Justícia ha aconseguit arribar a un acord amb els sindicats dels serveis penitenciaris després de 16 dies d’intenses negociacions. El pacte l’han signat el CSIF, CATAC i CCOO, que representen el 68% dels treballadors dels serveis penitenciaris.
 
L’acord inclou 17 punts sobre les condicions laborals dels treballadors de la Model, que es reubicaran en els altres quatre centres penitenciaris de l’àrea metropolitana. Amb aquest document, el Departament de Justícia manté el compromís de garantir tots els llocs de treball, tant de la Model com de la resta de presons de la Generalitat.  
 
De l’acord, en destaca que tots els treballadors de més de 62 anys amb destinació definitiva a la Model continuaran treballant en centres penitenciaris de la ciutat de Barcelona (Trinitat Vella i Wad-Ras).
 
Tots els treballadors amb plaça fixa a la Model mantindran les condicions de treball actuals, com els horaris, els permisos i les vacances. A més, els que s’hagin de traslladar a un centre de fora de la ciutat, percebran una compensació de 282 euros. 
 
Els representants dels treballadors i el Departament de Justícia també han acordat els criteris per a la reubicació dels professionals en els altres centres de l’àrea metropolitana, que estaran basats en l’antiguitat, l’experiència, la formació i la capacitat. Aquests criteris establiran la prioritats per ocupar les places disponibles a Brians 1, Brians 2, Quatre Camins i Joves. 
 
El Departament de Justícia i els sindicats crearan una comissió de seguiment per a l’estudi de la millora dels mitjans de transport dels treballadors amb domicili a Barcelona fins a la resta de centres de l’àrea metropolitana.
 
L’acord el ratificarà el dilluns que ve la Mesa Sectorial de negociació del personal d’administració i tècnic de la Generalitat.
 
La negociació s’ha tancat aquest dijous a la tarda i posa punt i final a les converses que Justícia i els sindicats van començar l’1 de març després que el 72% de la plantilla de la Model avalés asseure’s a negociar a través d’un referèndum que es va celebrar els dies 27 i 28 de febrer.
 
Las presó estarà buida abans de l’estiu
 
La Model quedarà buida abans de l’estiu. El centre va ingressar els últims presos el dia 6 de març. A partir de l’endemà, Brians 1 es converteix en el nou centre de preventius de la demarcació de Barcelona. El procés de tancament avança segons el calendari previst pel Departament de Justícia.Cercador

Cercador

Destaquem