Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Caminada urbana pel barri de Sant Andreu per la prevenció del càncer de còlon i recte a Barcelona

•    Serà aquest diumenge i està organitzada per l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès
•    El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte s’afegeix a la caminada amb el lema "Caminem plegats per la prevenció del càncer de còlon i recte"  

Aquest diumenge, 19 de març tindrà lloc una caminada urbana pel barri de Sant Andreu de Barcelona, organitzada per l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès, en el marc del cicle de caminades Barnatresc. En aquesta ocasió hi participarà activament el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte amb l’objectiu d’informar als participants en la caminada sobre la prevenció d’aquest càncer i sobre el Programa.
 
Es tracta d’una caminada urbana amb sortida i arribada a la Plaça Can Fabra. L’hora de sortida serà de 9 a 9.30h, amb una hora límit d'arribada a les 13h. La distància aproximada serà d’11 km.
 
S’ha escollit aquesta data per a la caminada per la proximitat amb el Dia Mundial contra el càncer de còlon, el dia 31 de març. El càncer de còlon i recte és el càncer més freqüent en el conjunt de dones i  homes, i cada any es diagnostiquen més de 5.000 casos nous a Catalunya, la majoria en persones de més de 50 anys. A més, és la segona causa de mort per càncer, amb més de 2.000 morts per any a Catalunya.
 
Cal destacar que el llarg interval que transcorre des de l’inici del procés fins al desenvolupament d’un càncer invasiu permet diferents mesures de prevenció que podrien reduir el risc de desenvolupar aquest tipus de càncer. Una dieta rica en fruita, verdura i productes làctics, disminuir el consum de carn processada, fer exercici físic, limitar el consum d’alcohol i no fumar, són factors que redueixen el risc de càncer de còlon i recte. Participar en programes de detecció precoç entre els 50 i 69 anys també s’ha demostrat que redueix el risc d’aquest càncer.
 
Professionals del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte a la ciutat de Barcelona participaran a la caminada informant sobre la prevenció d’aquest càncer i el funcionament del Programa a tots els assistents interessats.
 
Mes informació a la web de Barnatresc i a la del Programa.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem