Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Josep Ginesta: "La Guia d'actuació davant d'agents biològics és una eina més per a la prevenció de riscos laborals"

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies presenta la “Guia d’actuació per a la prevenció de riscos laborals davant d’agents biològics perillosos altament transmissibles en centres sanitaris”


El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha presentat avui la Guia d’actuació per a la Prevenció de Riscos Laborals davant d’agents biològics perillosos altament transmissibles en centres sanitaris.
 
“Aquesta Guia és una eina més per a la prevenció de riscos laborals”, ha afirmat Josep Ginesta en la jornada de presentació organitzada pel Departament que s’ha celebrat a Barcelona.
 
El secretari general ha destacat “el treball cooperatiu entre nombrosos professionals, experts, institucions i departaments, la qual cosa ajudarà a que la Guia sigui molt útil ja que dona respostes en fred a problemes que en calent, quan es produeixen, són difícils de resoldre, com va succeir amb l’Ebola en el passat”.
 
Elaborada pel Departament amb la col·laboració de professionals de la seguretat i salut laboral, la guia s’ha fet per la importància d’adoptar les mesures preventives necessàries tant per a la població com per als treballadors/es i, especialment, en els centres sanitaris que han d’atendre persones afectades per malalties infeccioses i on el risc d’exposició i transmissió per raons de feina pot ser molt alt.
 
La Guia té com a objectiu fer front als problemes, abans d’una possible arribada d’agents perillosos de transmissió per via aèria, per garantir la seguretat i la salut dels treballadors/es que estan exposats a aquests riscos
 
Els punts descrits inclosos a la Guia són, bàsicament, la definició dels agents biològics altament transmissibles, les formes de transmissió, l’àmbit d’aplicació i nivells de risc.
 
També descriu el procediment, gestió i circuit assistencial; instal·lacions sanitàries; equips de protecció individual; gestió de material, neteja i manteniment.
 
Finalment, la Guia conté criteris d’actuació davant l’exposició d’un treballador/a a un agent biològic; formació de treballadors/es, i consideracions generals de vigilàncies de la salut i sobre les persones intervinents.Cercador

Cercador

Destaquem