Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Puigdemont: "El Govern impulsarà les vocacions tecnològiques entre els joves amb el pla STEMcat"

El Consell Executiu aprovarà dimarts aquest programa davant l'increment de les perspectives laborals de les professions del sector TIC


  • Durant el sopar de benvinguda al Mobile World Congress, Carles Puigdemont ha assegurat que “Catalunya és i serà un actor actiu en aquest sector”
El president Puigdemont, en un moment de la seva intervenció. Autor: David Oller

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest vespre durant el sopar de benvinguda als organitzadors del Mobile World Congress (MWC), que el Govern aprovarà dimarts vinent el pla STEMcat (Science, Technology, Engineering anb Maths) per fomentar entre els joves les vocacions científiques i tecnològiques. “Catalunya és i serà un actor actiu en aquest sector”, ha assegurat.
 
El pla STEMcat, ha explicat el president, està “en la línia de les accions d’altres nacions i de la mateixa organització del Mobile World Congress, que enguany ha incorporat el Youth Mobile Festival, en el qual 20.000 estudiants d’entre 10 i 16 anys tindran una oportunitat única d’acostar-se a les últimes tecnologies”. Carles Puigdemont s’ha congratulat que la meitat dels participants en aquest certamen seran noies i ha fet notar que “tots els països estan fent front al repte d’incorporar més dones a aquest sector”.
 
També ha recordat que només el 21% dels assistents al darrer MWC eren dones i, per aquest motiu, el GSMA ha introduït el Women4Tech, una cimera que té per objectiu igualar aquest percentatge entre gèneres i incrementar el nombre de dones al sector de la indústria dels mòbils.
 
El cap del Govern ha destacat les bones perspectives laborals de les professions tecnològiques i ha fet notar que l’any 2020 es calcula que l’economia europea necessitarà 900.000 professionals qualificats. Davant d’aquest increment de la demanda de professions tecnològiques “no tenim prou estudiants de ciències, tecnologia i enginyeria i matemàtiques”, ha dit el president, que ha afegit que  amb el pla STEMcat “volem afrontar aquest repte”.
 
13.000 empreses i 14.000 milions d’euros
 
Durant el seu discurs, el president Puigdemont també ha subratllat que Barcelona i Catalunya compten amb “un sector TIC molt potent, amb 13.000 empreses que facturen 14.000 milions d’euros”. Ha posat en valor el binomi innovació-internacionalització i ha explicat que prop del 60% de les empreses innovadores catalanes exporta i que aquesta xifra arriba a gairebé el 90% en cas del sector industrial.
 
“Moltes empreses internacionals continuen escollint Catalunya per expandir els seus negocis digitals, des de la impressió 3D fins a sistemes intel·ligents de gestió logística, robòtica o computació en el núvol”, ha afegit el president, qui ha destacat que “tenim els actius, el talent i la capacitat per afrontar amb èxit els reptes i les oportunitats d’una societat cada cop més connectada”.
 
El cap de l’Executiu també ha aportat altres xifres que mou aquest sector, com ara que al món hi ha 7.900 milions de telèfons mòbils, que el 97% de la població té telèfon mòbil i que les vendes d’smartphones es van incrementar un 13% l’any passat. També ha remarcat que, degut a l’efecte multiplicador de la tecnologia associada, cada any es creen a Europa 120.000 llocs de treball en el sector TIC.
 
Carles Puigdemont ha tancat la seva intervenció donant la benvinguda als participants al MWC a un Smart Country, a l’avantguarda de la revolució digital”. “Continuem fent de Catalunya una excel·lent amfitriona de les més de 100.000 persones que ens visitaran aquesta setmana, continuem treballant junts en connectar el món”, ha afegit. 
 
En el sopar, que ha tingut lloc al Palau de la Música Catalana, també hi han intervingut el rei Felip; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, i el director general de la GSM Association, Mats Granryd. Ha acompanyat el president el conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva. Hi han assistit prop de 200 persones, entre les quals es trobaven els principals consellers delegats de les empreses més importants del món en el sector de les comunicacions mòbils.
 
El Mobile World Congress, que se celebrarà des de demà i fins dijous vinent al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, és el saló més important del món de la indústria de les comunicacions mòbils. Més de 101.000 professionals i 2.200 expositors internacionals participaran en aquesta dotzena edició del Mobile, en què es presentaran les últimes innovacions i desenvolupaments en tecnologia mòbil, dispositius i serveis.
 


Cercador

Cercador

Destaquem