Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern presenta el Projecte de llei de mesures urgents sobre contractació pública al Parlament

El Parlament de Catalunya celebrarà, demà, el ple on es debatrà el Projecte de llei de mesures urgents en matèria de contractació pública. El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, presentarà el text que neix d’un decret llei en vigor que la cambra catalana va validar el mes de juliol i va decidir tramitar com a projecte de llei.   
Aquesta iniciativa regularà diverses qüestions afectades per l’aplicació de dues iniciatives europees en matèria de contractació pública i de serveis socials no transposades per l’Estat espanyol. La normativa, que s’adreça a totes els administracions catalanes, vol impulsar l’increment de la transparència i la simplificació en els procediments de licitació; afavorir l’accés de les pimes a la contractació pública; fomentar una contractació responsable i  introduir noves fórmules no contractuals per prestar serveis socials i ocupacionals.
 
 
Sessió de control
El ple del Parlament s’iniciarà amb la sessió de control on el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, respondrà les preguntes sobre l’estat d’execució del Corredor Mediterrani i sobre la situació del Parc Natural del Montseny. Per la seva banda, el vicepresident i conseller d’ Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, respondrà la pregunta sobre el pacte del Govern amb la CUP-CC i explicarà les dades fiscals.
El conseller de Salut, Antoni Comín, explicarà les condicions de treball al 061 i el funcionament d’aquest servei; la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, donarà a conèixer com es troba la situació de les persones en situació de dependència i sobre la infància i l’adolescència;
Finalment, la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, exposarà els acords de programació escolar a què es va arribar en la comissió mixta entre el Departament d’Ensenyament i les entitats municipalistes; i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, donarà a conèixer les línies de suport i ajuts per fomentar la competitivitat i la sostenibilitat del sector agroalimentari i el desenvolupament econòmic, social i ambiental del medi rural.
Un cop acaba de la sessió de control al Govern se celebrarà la sessió de control al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, prevista pels volts de les 11h.


Cercador

Cercador

Destaquem