Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Territori i Sostenibilitat posa en servei 17 noves línies de transport públic a la Segarra

  • Els nous serveis, que funcionaran de dilluns a divendres feiners, estan basats en un sistema a la demanda i en l’aprofitament de les places lliures de les línies escolars

El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en servei aquest dilluns, 20 de febrer, 17 noves línies de transport públic a la comarca de la Segarra. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font i el director general de Transports i Mobilitat,Pere Padrosa, han presentat avui la nova oferta, que multiplica per 14 el nombre d’expedicions. També hi ha assistit la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida i presidenta del Comitè Executiu de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l’Àrea de Lleida, Dolors Tella.
 
Les noves rutes, que funcionaran de dilluns a divendres feiners, estan basades en un sistema a la demanda i en l’aprofitament de places lliures de serveis escolars. En el primer cas, de transport a la demanda, la persona que necessita desplaçar-se en transport públic ha de contactar el dia abans a l’operador per tal que el bus s’aturi a la parada prevista. El sistema de transport públic a la demanda arribarà als nuclis de població que actualment no compten amb aquest servei. La Segarra té unes característiques de densitat i dispersió territorial que són molt favorables a la implantació d’aquest tipus de serveis.
 
En el segon cas, el d'aprofitament del transport escolar, es posen a disposició del públic en general les places no ocupades per escolars i estudiants d'ensenyament obligatori. Aquests serveis es presten de manera fixa tots els dies lectius. Fora del curs escolar, es podran fer servir els mateixos serveis, de dilluns a divendres, prèvia demanda.
 
Per efectuar la demanda del servei l'empresa Cots Alsina posa a disposició el telèfon 973 53 21 27. També es pot fer la sol·licitud a través del correu electrònic i del whatsapp.
 
Integració tarifària a l’ATM de Lleida de totes les línies
 
Les noves línies entraran a formar part del sistema tarifari integrat de l’ATM de l’Àrea de Lleida, fet que permetrà els usuaris gaudir d’un estalvi important sobre el preu del bitllet senzill i beneficiar-se de la intermodalitat a d’altres línies de bus o al servei de Rodalies, amb la possibilitat de realitzar fins a tres transbordaments gratuïts.
 
Els títols ATM es podran adquirir i recarregar als punts de recàrrega que hi ha a la comarca, principalment quioscos, estancs i supermercats Plusfresc. També es podran comprar al Centre d’Atenció al Client instal·lat a l’Ajuntament de Cervera.
 
Totes aquestes mesures estan incloses en l’Estudi de millora del transport públic de la Segarra, elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat en coordinació amb l’ATM de Lleida i la col·laboració dels municipis de la comarca,  del Consell Comarcal, dels operadors i d’altres agents del territori.Cercador

Cercador

Destaquem