Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Trobada entre els forenses de ficció de Nit i dia, de TV3, i els autèntics professionals de la Ciutat de la Justícia

El conseller Mundó durant la visita al rodatge de Nit i Dia

Les instal·lacions de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya acullen el rodatge de la segona temporada de la sèrie
 
Els facultatius del Departament de Justícia assessoren els creadors del “thriller” de Televisió de Catalunya
 
Els actors David Verdaguer i Clara Segura interpreten dos dels forenses de Nit i dia, la sèrie de ficció de TV3 que es roda a les instal·lacions de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses del Departament de Justícia. Des del 16 de febrer i fins al 3 de març, Verdaguer, Segura i la resta d’actors comparteixen aquestes instal·lacions amb els forenses de debò, que tenen la seu central a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet. A més, durant aquests dies, uns i altres també treballen plegats. Els facultatius del Departament de Justícia assessoren els creadors i els actors de la sèrie perquè actuïn amb tota credibilitat, com si estiguessin acostumats a moure’s en un entorn com el de l’IMLCFC.
 
El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha visitat el rodatge acompanyat del director de TV3, Jaume Peral, i dels forenses que col·laboren amb els actors durant els enregistraments. En una trobada informal entre focus i càmeres, Mundó s’ha interessat per conèixer si els forenses de l’IMLCFC es veuen reflectits a la sèrie i per recollir les impressions dels actors que interpreten els forenses de la televisió. En aquest sentit, el conseller s’ha mostrat convençut que “la realitat sempre supera la ficció”.
 
L’assessorament dels forenses del Departament de Justícia ha estat indispensable per contribuir a l’èxit de la sèrie. L’observació d’una radiografia, la col·locació dels guants de color blau, la manipulació dels instruments o la manera de rentar-se les mans requereixen una tècnica concreta, un mètode. Els creadors i guionistes, Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, han comptat amb el suport del doctor Carles Martín, subdirector de l’IMLCFC, i d’altres professionals de l’Institut, per adequar els guions i el rodatge a la realitat de la pràctica de la medicina forense d’avui.
 
Un thriller de Televisió de Catalunya
 
Nit i dia, amb les seves llums i ombres, va atrapar l'audiència de TV3 i va obtenir les millors crítiques de la premsa especialitzada. La primera temporada va reunir 385.000 espectadors i una quota del 13,2 %, liderant la seva franja, durant tot el període d'emissió. Ara, Sara Grau haurà de tornar a la feina i enfrontar-se amb el passat, perquè aquest, d'una manera o d'una altra, sempre torna.
 
Les noves línies de la segona temporada han estat elaborades per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, els creadors de la sèrie, que han comptat amb la col·laboració d'Oriol Paulo i Jordi Vallejo en la redacció dels guions. El rodatge d’una nova tanda de capítols començarà aquest dilluns, sota la direcció de Manuel Huerga i Oriol Paulo. Una temporada que, com la primera, serà autoconclusiva: la trama principal tindrà el seu final.
 
Aquesta nova trama de Nit i dia afegirà noms com els de Jordi BoschJosep Maria Pou, Ramon FontserèLluïsa MallolMicky EsparbéPep CruzDafnis BalduzÀlex Casanovas, Irene MontalàPol LópezSílvia Bel o Núria Prims, entre altres, a la llista de cares conegudes de la primera temporada.
 
Naturalment, a més, es podrà saber què ha estat dels personatges ja coneguts i encarnats per Clara SeguraDavid VerdaguerPablo DerquiAlba PujolOriol VilaMiquel FernándezAnna AlarcónVictòria PagèsMar UlldemolinsMireia VilapuigMima Riera i Manel Sans.
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem