Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'anàlisi de mercat del sector lacti, a debat en les properes jornades tècniques del PATT 2017

                                  
 
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol, participarà el proper dimecres, 22 de febrer, a les 9:30 hores, en la presentació de la jornada tècnica ‘Anàlisi de mercat del sector lacti’, que se celebrarà a la Sala d’Actes dels Serveis Centrals del Departament, a Barcelona, i que forma part de les jornades i seminaris tècnics adreçats al sector agrari, dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP.
 
En el marc del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la Cadena Alimentària a Catalunya (CBPC), i concretament dins del grup de treball d’anàlisi de mercats, es proposa iniciar una sèrie de jornades destinades a analitzar el funcionament dels diferents mercats agroalimentaris per tal d’aportar claredat i base documental, identificar les problemàtiques concretes de la cadena alimentària, i proposar actuacions que aportin solucions. El primer sector a analitzar és el lacti, un sector que ja fa temps que es troba en una complicada situació de crisi de preus.
 
I l’endemà dijous, 23 de febrer, a les 14:30 hores, Carmel Mòdol clourà la jornada ‘XVI Jornada sobre l'oví i el cabrum’, que es durà a terme des de les 9:45 hores, a la Sala Magna del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de Les Avellanes, a Ós de Balaguer.
 
El sistema de venda de proximitat s’està posicionant com a estratègia útil per a millorar la viabilitat econòmica del camp català. Aquesta tendència està motivada perquè els consumidors estan cada cop més interessats a conèixer l’origen dels aliments i els sistemes de producció i per això demanen identificar clarament els productes de proximitat i de temporada. Des del DARP es vol potenciar aquest tipus de venda, que centrarà la temàtica d’aquesta jornada.
 
D’altra banda, la directora dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Elisenda Guillaumes, presentarà dilluns vinent, 20 de febrer, a els 9:45 hores, la jornada tècnica ‘Viabilitat de les petites explotacions: de la producció a l'elaboració’, que tindrà lloc a l’Escola Agrària de l’Empordà, a Monells.
 
Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials del Departament a Terres de l’Ebre, Ferran Grau, clourà dimecres, a les 13:00 hores, la jornada ‘Què cal saber per fer una bona fertilització. Ajuts i requeriments del conreu de l'arròs’, que es desenvoluparà, des de les 9:00 hores, a la seu del Consell Comarcal del Montsià, a Amposta.
 
I dissabte, 25 de febrer, el director dels Serveis Territorials del Departament a la Catalunya Central, Ramon Lletjós, serà l’encarregat de cloure el proper dia 25 de febrer, a les 14.15 hores, la jornada ‘Comercialització de formatges artesans a Catalunya’, que es realitzarà al Pavelló de Suècia de Berga, des de les 10:00 hores.
 
Altres jornades del PATT programades per a la setmana vinent són:
 
Vic, dilluns 20 de febrer de 2017
 
Tàrrega, dimarts 21 de febrer de 2017
 
Olot, dimecres 22 de febrer de 2017
 
Santa Coloma de Farners, 22 de febrer de 2017
 
Olot, dimecres 22 de febrer de 2017
 
Amposta, dimecres 22 de febrer de 2017
 
Os de Balaguer, dijous 23 de febrer de 2017
 
Barcelona, dijous 23 de febrer de 2017
 
Olot, dijous 23 de febrer de 2017
 
Constantí, dijous 23 de febrer de 2017
 
Olot, dijous 23 de febrer de 2017
 
La Tallada d'Empordà, 23 de febrer de 2017
 
Bell-Lloc d'Urgell, dijous 23 de febrer de 2017
 
Mollerussa, dijous 23 de febrer de 2017
 
Aspa, divendres 24 de febrer de 2017
 
Olot, divendres 24 de febrer de 2017
 
Castefollit del Boix, 24 de febrer de 2017
 
Benavent de Segrià, 24 de febrer de 2017
 
Vic, divendres 24 de febrer de 2017
 
Olot, divendres 24 de febrer de 2017
 
Berga, dissabte 25 de febrer de 2017
 
 
Per a més informació sobre aquestes i altres jornades o seminaris tècnics programats dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/formacio-innovacio/dar_transferencia_tecnologica/dar_jornades_tecniques/
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem