Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Pacte Nacional per a l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya avança

La consellera de la Presidència, Neus Munté, i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, han rebut avui les propostes de la UCEC

La consellera de la Presidència, Neus Munté, acompanyada del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha rebut avui la junta directiva de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), encapçalada pel seu president, Jaume Domingo, al Palau de la Generalitat. La trobada s’emmarca en el procés participatiu que s’ha iniciat des de la Secretaria General de l’Esport per bastir un nou model de governança de l’Esport Català.

Els representants de la UCEC han lliurat a la consellera Munté i al secretari un document amb les aportacions que la entitat proposa recollir en el Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya.
 
El passat 30 de gener, la consellera Munté i el secretari general de l’esport, varen donar el tret de sortida a l’elaboració d’un Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya, amb la participació de tot el sector esportiu del país, que es traduirà en una Llei, que el Govern s’ha compromès a portar  al Parlament de Catalunya com a nou Projecte de Llei de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya.
 
Avui, en rebre les propostes de la UCEC, Munté ha reiterat la voluntat del Govern de “treballar colze a colze, des del diàleg sense límits” i el compromís de “culminar el procés amb una llei que sigui el nou full de ruta per a l’activitat física i l’esport del nostre país”. La consellera ha destacat que amb aquest nou model de governança “volem reforçar els dos pilars de l’esport català, és a dir, el de competició i el popular, que democratitza l’esport”, i ha aprofitat per agrair a la UCEC la seva tasca i la seva implicació en aquest procés participatiu, ja que “la vostra capil·laritat us converteix en actors primordials”.
 
Per la seva part, el secretari general de l’esport, Gerard Figueras, ha agraït també la implicació del sector i ha destacat que “aquesta setmana s’han iniciat les reunions, les aportacions i el debat”. Figueras ha reiterat que “aquest diàleg serà a nivell sectorial i territorial, per a recollir les aportacions de tothom”.
 
El president de la UCEC, Jaume Domingo, ha avançat en entregar el document que “compartim molts dels conceptes sobre el nou model de governança que el Govern va exposar en l’acte de presentació” i ha volgut donar especial importància als “valors socials i personals” que implica la pràctica esportiva i “el seu caràcter inclusiu”. I ha destacat també que cal posar molt èmfasi en “el valor de l’esport en edat escolar”.Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem