Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Les obres començaran abans de l'estiu en un solar de 850 metres quadrats al carrer de la Mercè

El nou Palau de Justícia de Tortosa entrarà en funcionament el 2019 i costarà 6 milions d'euros

El conseller Mundó durant la presentació

El Govern doblarà els metres quadrats destinats a usos judicials a la ciutat
 
Tots els jutjats de la capital del Baix Ebre estaran concentrats en dues seus situades l’una al davant de l’altra i connectades per la plaça dels Estudis
 
El projecte resoldrà els actuals problemes de falta d’espai i dispersió
 
Tortosa tindrà un nou Palau de Justícia el 2019. El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha subratllat que «el nou equipament ja no és una promesa, sinó un fet irreversible». En aquest sentit, el conseller ha anunciat que les obres ja s’han licitat. L’edifici suposa una inversió de 6 milions d’euros i «respon a una reivindicació històrica» dels professionals de la justícia del Baix Ebre, ha afegit. Segons el calendari previst, la construcció del Palau començarà durant el segon semestre d’enguany.

El conseller Mundó ho ha anunciat aquest dimecres en el marc d’una visita que ha fet als jutjats de Tortosa acompanyat del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Francesc X. Pallarès; la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, Patrícia Gomà, i la directora del Serveis Territorials del Departament de Justícia a les Terres de l’Ebre, Montserrat Ingla.
 
La plaça dels Estudis, el nou pol judicial de Tortosa
 
El Govern construirà el Palau de Justícia de Tortosa en un solar de 850 metres quadrats propietat de la Generalitat de Catalunya situat al carrer de la Mercè amb la plaça dels Estudis, just davant de l’antic edifici dels jutjats. Quan les obres hagin acabat, tots els jutjats de la ciutat estaran concentrats en aquests dos edificis. D’aquesta manera, quedaran resolts els actuals problemes de falta d’espai i de dispersió.
 
Justícia tancarà els dos jutjats penals que hi ha actualment al carrer Comerç i els traslladarà cap a l’edifici antic, on compartiran espai amb la Fiscalia. Per poder-los acollir, els cinc jutjats de primera instància i d’instrucció ocuparan les instal·lacions de nova planta, juntament amb el jutjat de guàrdia, el registre civil, els serveis forenses de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i una zona de detinguts. El Jutjat Social continuarà a l’edifici antic.
 
La ciutat doblarà l’espai actual per a usos judicials
 
El nou equipament tindrà una superfície útil de 3.300 metres quadrats, distribuïts entre una planta baixa i tres pisos d’alçada. D’aquesta manera, les dues seus judicials de Tortosa sumaran més de 7.500 metres quadrats. És a dir, que el conjunt dels jutjats disposarà de pràcticament el doble d’espai que fins ara.
 
Les obres també inclouen la reurbanització de la plaça dels Estudis i d’una placeta al carrer Sant Felip Neri. Aquests espais públics faran de nexe entre els dos edificis i formaran part del nou pol judicial de Tortosa.
 
El partit judicial de Tortosa dona servei a 14 municipis que pertanyen a la comarca del Baix Ebre, amb una població total del partit judicial de més de 80.000 habitants, dels quals 34.000 pertanyen a Tortosa.
 
Un edifici específicament dissenyat per acollir uns jutjats moderns
 
Les noves instal·lacions preveuen espais específics i circuits diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. L’objectiu d’aquest disseny és evitar que la visita als jutjats signifiqui, de nou, una experiència traumàtica per a les persones que han estat objecte d’un delicte.
 
L’espai també està pensat per al desenvolupament de la nova oficina judicial, que suposa una revolució en la manera de treballar a l’Administració de justícia. Els tres pilars del sistema d’oficina judicial són millorar la informació i l’atenció al ciutadà, especialitzar el personal i mancomunar serveis interns de cada jutjat en un de sol. D’aquesta manera, augmenta l’eficàcia i l’eficiència. Tot plegat es tradueix en un millor servei. Cercador

Cercador

Destaquem