Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El secretari general de l'Esport felicita la catalana Telma Cester, campiona del món júnior de wakeskate

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha fet avui al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, una recepció a la catalana Telma Cester, que amb 11 anys es va proclamar campiona del món júnior de wakeskate -i quarta en categoria Open- en el campionat disputat a Mèxic.
Foto: Marc Didac

 
En l’acte, Gerard Figueras ha felicitat la rider, que ha estat acompanyada de Manel Pinto, president de la Federació Catalana d’Esquí Nàutic, i Iñaki Anitua, entrenador de l’esportista. És la primera medalla d’or en un mundial per una rider espanyola en aquesta disciplina de surf sobre l'aigua, on es surfeja en una taula de fusta sobre les onades produïdes per una barca. Cester va guanyar a principis de novembre el Mundial júnior i va acabar quarta en la categoria Open, tot i competir amb noies de molta més edat, en els Cable Wakeboard Open World Championships 2016, celebrats a l’Acuaski Action Park de Morelos (Mèxic).
 
La victòria de la catalana en el campionat del món júnior té més mèrit donat que en les competicions internacionals no existeix la categoria sub11, per la qual cosa sol competir en sub15, tot i que davant la falta de riders suficients d’aquestes edats, va acabar competint en sub19. A més, competint en categoria Open, oberta a totes les edats, va arribar a la final i es va quedar a només 4 punts del podi, competint amb les millors del món.
 
Gerard Figueras ha felicitat la jove esportista per un èxit que “representa al món el potencial esportiu de Catalunya”, i ha recalcat el fet que, donada la seva edat,  pugui continuar “formant-se com a persona” a banda de practicar esport per “passar-s’ho bé”. Per la seva banda, Iñaki Anitua ha destacat “la dedicació” de la rider i ha mostrat el desig de tenir més campions catalans en un esport que, segons Manel Pinto, “creixerà” i “vol fer un pas endavant i destacar en l’alt nivell”.
 
Telma Cester s’entrena habitualment al Canal Olímpic de Catalunya, on disposa de les instal·lacions de l’Olimpic Cable Park, un dels millors equipaments de l’Estat i l’únic homologat per acollir campionats d’aquesta disciplina. A banda del Mundial, l’esportista ha realitzat una gran temporada, en què ha obtingut podis en altres proves internacionals, va obtenir dues plates (en la seva categoria i en Open) en els Europeus de Tel Aviv (Israel) i va finalitzar segona i primera en wakeboard i wakeskate, respectivament, en el Campionat d’Espanya.
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem