Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i UIC Barcelona aposten per la formació en ciberdelinqüència

  • Aquest matí s’ha signat un conveni de col·laboració en el marc del nou màster en ciberdelinqüència que la universitat oferirà a partir del proper curs
 
La directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Annabel Marcos, i la secretària general de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), Belén Castro, han signat aquest matí un conveni de col·laboració en el marc del nou màster en ciberdelinqüència que la universitat oferirà a partir del proper curs.
 
La finalitat del conveni és fomentar el desenvolupament i la millora professional dels col·lectius policials tant en les tasques de prevenció del ciberdelicte, com en la seva detecció, investigació i prova. Amb aquest acord, mitjançant el qual l'ISPC entra a formar part del Consell Assessor del Màster, els membres dels cossos policials que vulguin cursar aquests estudis, gaudiran d’un descompte en la matrícula.
 
La directora de l’ISPC ha destacat que “aquest conveni és un pas endavant en la col·laboració de l’Institut amb les diferents universitats per a l’impuls d’estudis de postgrau i màster”. “La formació en ciberdelinqüència és avui un dels aspectes clau a desenvolupar” ha afegit. Marcos ha explicat que aquest és un tema estratègic per al Departament d’Interior i en aquest sentit ha fet referència al Pla d’acció Internet Segura per a la protecció del menor .
 
Per la seva part, el director del màster José Ramón Agustina ha afirmat que “es tracta d'un programa de postgrau pioner a tot l’estat espanyol i al nostre entorn, que sorgeix com a resposta de la necessitat formativa creixent en l’àmbit de la lluita contra la ciberdelinqüència i s’assenta en una triple perspectiva d’anàlisi: jurídica, criminològica i processal”.
 
En els darrers anys, els riscos de cibervictimització s’han multiplicat en l’àmbit individual, comunitari o empresarial. L'increment de les xifres exigeix una millora en la formació de tots els professionals que interactuen amb els ciberdelictes i, en aquest sentit, el màster s’adreça a policies, jutges, fiscals, advocats, criminòlegs, i a altres professionals de l’àmbit de la ciberseguretat.
 
 
A l’acte de signatura del conveni també hi ha assistit el director del Màster, el Dr. José R. Agustina i la degana de la Facultat de Dret, la Dra. María Fernández Arrojo.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem