Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'AGAUR organitza un seminari sobre programes de suport al desenvolupament professional dels investigadors

  • La jornada debatrà sobre tendències internacionals i casos d’èxit en el disseny de polítiques de suport a la formació i la progressió de la carrera del personal investigador
  • La participació de la directora de la institució britànica VITAE permetrà conèixer de primera mà la llarga experiència del Regne Unit en aquest àmbit

L’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) ha organitzat la celebració demà del seminari Supporting the professional development of researchers, que debatrà sobre tendències internacionals i experiències en programes d’assistència al desenvolupament professional dels investigadors.
 
La jornada, que serà inaugurada pel secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, està adreçada a responsables de recursos humans i de suport a la recerca d’institucions de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I). L’objectiu de la trobada és discutir sobre la implementació de polítiques eficaces de desenvolupament de l’investigador i sobre els reptes i les necessitats de la formació i la progressió professional dels investigadors a Catalunya.
 
Les polítiques de suport al desenvolupament professional del personal investigador tenen un impacte directe en termes d’optimització de les capacitats científiques, mobilitat intersectorial, captació de fons competitius i posicionament professional dels investigadors. En opinió del director executiu d'AGAUR, Jordi Mas, que intervindrà en la sessió, “tenim excel·lents investigadors en el nostre sistema de recerca i des de l’Agència posem a la seva disposició eines per consolidar el seu gran potencial com a líders en ciència i innovació a Europa”.
 
Un dels principals punts d’interès del seminari serà comptar amb la participació de la directora de VITAE, Janet Metcalfe, institució britànica sense ànim de lucre líder mundial en la millora de les habilitats i les carreres del personal investigador. La ponència de Metcalfe permetrà als assistents conèixer de primera mà la llarga experiència del Regne Unit en aquest àmbit. El director de l’AGAUR, Jordi Mas posa en valor la utilitat “d’identificar i promoure aquestes bones pràctiques en la millora de les habilitats del personal investigador, especialment el seu caire interdisciplinari, intersectorial i internacional, les tres I’s, i d'afrontar els reptes actuals de Open Innovation, Open Science, Open to the World, les tres O’s”.
 
La cloenda de la jornada, que tindrà lloc a la seu de la Secretaria d’Universitats i Recerca, anirà a càrrec del director general de Recerca, Francesc Subirada. També prendran part en el seminari, entre d’altres, el responsable de Projectes Estratègics de la UAB, Xavier Ariño; el cap de l’Àrea d'Investigació, Transferència i Innovació de la URV, Ignasi Salvadó; el director de Recursos Humans, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Marc González; la  directora de Desenvolupament Professional Continu del Programa Intervals PRBB, Elinor Thompson; la directora de Recursos Humans de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2 / BIST), Rocío Pérez, i l'investigador de l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC), Yoran Beldelgruen.

Euraxess Catalonia i segell ‘HR Excellence in research’
 
L’AGAUR fomenta el desenvolupament professionals del personal investigador a través de la plataforma Euraxess Catalonia, una xarxa de punts locals de suport a la mobilitat formada per entitats del sistema universitari i de recerca de Catalunya. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’estratègia europea de mobilitat de l’Espai Europeu de Recerca, per mitjà de la Red Española de Movilidad i la xarxa europea Euraxess, amb més de 400 centres ubicats en 40 països europeus.
 
La Comissió Europea ha reconegut la tasca duta a terme per l’AGAUR en favor de la millora contínua en l’aplicació dels principis de la Carta Europea de l’investigador i el Codi de Conducta de contractació d’investigadors amb la concessió del segell HR Excellence in research. Aquesta acreditació reconeix l’excel·lència de l’Agència en els procediments de contractació i avaluació justos i transparents i el compromís de l’AGAUR amb la millora contínua de les polítiques de recursos humans vers el personal de recerca. 


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem