Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Quatre universitats públiques catalanes es posicionen entre els 75 centres europeus amb millor taxa d'ocupabilitat

  • UB, UAB, UPC i UPF, destacades en el rànquing QS Graduate Employability que mesura les institucions d’estudis superiors amb millors vincles entre estudiants i món de l’empresa
  • A escala mundial, les quatre universitats se situen entre els 300 primers centres del barem

Un total de quatre universitats públiques catalanes s’han posicionat entre els 75 millors centres d’educació superior europeus segons la segona edició del rànquing QS Graduate Employability, que avalua les institucions amb millors indicadors d’ocupabilitat dels seus estudiants. Es tracta de la Universitat de Barcelona (UB), situada en el lloc 23-25; la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ambdues al tram 39-59; i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), al bloc 60-75.
 
Amb la incorporació al rànquing de la UPF respecte a l’anterior edició del barem, el sistema universitari català compta amb quatre de les set universitats públiques del país entre els 75 centres europeus amb millors vincles entre estudiants i ocupadors.
 
Pel que fa a escala mundial, l’estudi avalua les quatre universitats esmentades entre les 300 més ben puntuades. Concretament, la UB se situa al tram 61-70 dels millors centres; la UAB i la UPC en el tram 101-150; i la UPF en la posició 201-300.
 
El rànquing QS Graduate Employability, elaborat per la prestigiosa consultora Quacquarelli Symonds, es basa en el resultat de les enquestes realitzades a prop de 38.000 ocupadors i en l’avaluació de 180.000 convenis d’inserció laboral d’arreu del món. El barem pren en consideració cinc indicadors combinats que mesuren la reputació de les institucions entre els empresaris; l’excel·lència professional dels antics alumnes; l’existència de partenariats entre les universitats i el sector privat; la connexió entre el món de l’empresa i els estudiants, i la taxa d’ocupabilitat dels graduats un any després de la finalització dels estudis.


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem