Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern participa en la celebració del 20è aniversari del programa Beques Balsells-Generalitat de Catalunya

  • El secretari d’Universitats i Recerca serà el conferenciant principal de la festa de benvinguda als nous estudiants catalans becats
  • Arcadi Navarro visitarà les universitats de Califòrnia Irvine i Colorado Boulder on es desplega el programa des de l’any 1996

El Govern, representat pel secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, participarà demà dimarts a Irvine, Califòrnia (EUA), en el ‘Balsells Luncheon’, la celebració anual que organitza l’empresari català Pere Balsells per donar la benvinguda als estudiants becats amb les Beques Balsells, i que enguany celebrarà també el 20è aniversari de la fundació del programa de Beques Balsells-Generalitat.
 
Navarro serà el conferenciant principal de la trobada que acull representants de les universitats participants en el programa, la University of California, Irvine i la University of Colorado Boulder per part dels Estats Units, així com representants de la Universitat de Girona, que cofinança una de les beques, i el Govern de la Generalitat de Catalunya. L’acte també serveix per reunir els estudiants catalans de postgrau i postdoctorals, tant els que ja estan a punt de finalitzar la seva beca als Estats Units com els que la comencen.
 
A més de la seva participació al Balsells Luncheon, Arcadi Navarro visitarà les instal·lacions de la Henry Samueli School of Engineering que acull, sota la direcció del professor Roger Rangel, el programa Beques Balsells des dels seus inicis a la University of California, Irvine. La delegació catalana també visitarà els laboratoris i aules de la University of Colorado Boulder on, des del 2009, estudiants catalans cursen estudis de postgrau. Està previst que Navarro es trobi amb els respectius rectors d’ambdues universitats i que es reuneixi amb els estudiants catalans que ja estan cursant la beca que se’ls ha atorgat.
 
Programa Beques Balsells-Generalitat de Catalunya
El programa de beques Balsells-Generalitat es va establir l’any 1996 fruit de la col·laboració entre el Govern, la Balsells Fellowship Fund i la University of California, Irvine. Actualment, el programa ofereix 6 beques de postgrau a la Henry Samueli School of Engineering i la Donald Bren School of Information and Computer Sciences, 2 beques de renovació per a estudiants que hagin gaudit prèviament d’una beca Balsells i vulguin prosseguir els seus estudis de postgrau i 2 beques post-doctorals a la Henry Samueli School of Engineering.
 
Des de l’any 2003, la Universitat de Girona (UdG) cofinança també, juntament amb la Balsells Fellowship Fund i la Generalitat de Catalunya una beca anual per a estudis de postgrau a la Henry Samueli School of Engineering, de la University of CaliforniaIrvine, destinada a enginyers graduats a la UdG. L’any 2009 es va establir un programa a la University of Colorado Boulder on s’ofereixen anualment tres beques per fer estudis de màster o doctorat en l’àmbit de l'enginyeria i, des de l’any 2015, s’ofereix també una beca anual en l’àmbit agroalimentari a la University of Colorado Davis.
 
Pere Balsells, empresari català resident als Estats Units
Pere Balsells és un empresari català resident als Estats Units des del 1947. Allà es va graduar a l’escola d’enginyers de la University of Colorado, Boulder i, juntament amb la seva dona Joan Charlotte Bartheld, va fundar l’empresa d’alta tecnologia Bal Seal Engineering. Des del 1995, les donacions de la família Balsells han contribuït a finançar els estudis de postgrau i postdoctorals de joves catalans, així com la promoció de projectes d’innovació basats en la transferència de coneixement i de tecnologia entre universitats i empreses.
 
El 1996, una donació de Pere Balsells va ajudar a crear el programa de beques Balsells-Generalitat de Catalunya a la Henry Samueli School of Engineeering de la University of California, Irvine per preparar enginyers i científics catalans perquè es graduïn en estudis de postgrau (màsters de ciències i doctorats) i postdoctorals en enginyeries.
 
Per a més informació, podeu consultar els següents enllaços:
 
 
 
 
Vídeo Efecte Balsells amb testimonis d’estudiants beneficiaris del programa: https://www.youtube.com/watch?v=yKMemPOfZ1g


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem