Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Centre d'Atenció Primària (CAP) Vilafranca Nord entra en funcionament el 28 de novembre

  • Aquest nou centre esdevindrà un equipament estratègic, innovador i de referència per a Vilafranca del Penedès i s’afegeix al ja existent a la vila, el CAP Alt Penedès 
  • D'acord amb l'Ajuntament, s’ha dividit el territori en dues àrees bàsiques de salut (ABS), de manera que la ciutadania resident a cadascuna d’elles té un CAP de referència i un equip d’atenció primària assignat
  • El dia 26 de novembre, de 9 a 14h, es farà una jornada de portes obertes per tal que la ciutadania pugui conèixer el nou CAP

El dia 28 de novembre entra en funcionament el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Vilafranca Nord, a l’avinguda de la Pelegrina, 70.  Aquest nou equipament s’afegeix al ja existent a la vila, el CAP Alt Penedès (situat a la Plaça del Penedès).

 

Aquest centre donarà servei a la nova Àrea Bàsica de Salut de Vilafranca del Penedès 2 creada, d’acord amb l’Ajuntament, per tal  de millorar l’accessibilitat als serveis d’atenció primària atès el creixement de la població en els darrers anys. Així doncs, s’ha dividit el municipi en dues àrees bàsiques de salut (ABS), de manera que la ciutadania resident a cadascuna d’elles té un CAP de referència i un equip d’atenció primària assignat.

El nou centre d’atenció primària, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), comptarà amb un equip d’atenció primària (EAP Vilafranca del Penedès 2) que atendrà unes 20.000 persones del municipi. Conformen aquest equip professionals de medicina familiar i comunitària, personal d’infermeria i atenció a la ciutadania, així com l’Equip de Pediatria Territorial de l’Alt Penedès, que atendrà a tota la població infantil del Sector Sanitari Alt Penedès. Aquest conjunt de professionals prestarà serveis d’atenció sanitària integral, amb activitats preventives i d’educació sanitària, seguiment de les malalties cròniques i programes d’atenció domiciliària.

El nou CAP, un dels més grans de Catalunya, compta amb una superfície construïda de 5.732,16 m2. L’import total de la inversió ha estat de 7.046.909€, distribuïts en 6.406.909€ de l’obra i 640.000€ de l’equipament.

També s’ha fet una nova distribució d’altres serveis relacionats amb la salut que s’ubiquen a Vilafranca del Penedès però presten atenció a la població de tot el territori de l’Alt Penedès (unes 95.000 persones) de manera que al nou CAP Vilafranca Nord s’hi trobarà ubicat el servei de Rehabilitació Ambulatòria, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), el Centre de Salut Mental Adults (CSMA), el Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CASD) i la seu territorial de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC). Aquests serveis s’aniran incorporant de manera gradual durant els mesos següents a l’entrada en funcionament del CAP.

 

En cas de dubte o consulta, es pot trucar al telèfon 061 CatSalut Respon, que funciona les 24 hores al dia, els 365 dies de l’any. Aquest telèfon ajuda en qualsevol demanda d’informació sobre salut, malalties i serveis sanitaris.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem