Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Comencen obres de millora a la T-702 entre Cornudella de Montsant i la Vilella Baixa

  • Es construiran cunetes formigonades que permeten donar un sobreample a la carretera
 
  • Els treballs tenen un pressupost de 566.000 euros i un termini d’execució de sis mesos

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat obres de millora de la seguretat viària a la T-702 entre Cornudella de Montsant i la Vilella Baixa (Priorat). Els treballs consisteixen en la formació de cunetes formigonades transitables, que permeten donar un sobreample a la calçada. Aquesta actuació té un pressupost de 566.000 euros i una durada prevista de sis mesos.
 
Les carreteres del Priorat han estat objecte de diverses millores en els últimes anys per afavorir la seguretat viària i la comoditat en la conducció amb la suavització i eixamplament de revolts o amb la construcció de cunetes formigonades trepitjables que suposen un eixamplament de la carretera i faciliten l’encreuament dels vehicles, sense fer moviments de terres, operacions que poden produir impacte mediambiental.
 
Nova fase d’actuacions
 
En aquest sentit, l’any passat es van executar unes obres de construcció de cunetes trepitjables en la carretera T-713 al terme de Margalef, a més d’unes obres d’eixamplament de la seva travessera urbana. Ara, s’inicia una nova fase a la carretera T-702, entre el seu inici a la Venta del Pubill (Cornudella de Montsant) i la Vilella Baixa.
 
L’obra abasta un tram de 21 quilòmetres i en total, es formaran 10,6 quilòmetres de noves cunetes revestides de formigó, atès que en alguns trams intermedis, la carretera ja ha estat eixamplada o ja disposa de cunetes. Es preveu dos tipus de cunetes: un tindrà 1 metre d’amplada i l’altre, 1,5 metres. D’altra banda, es disposaran nous pous de connexió de les cunetes amb les obres de drenatge existents i els col·lectors sota cuneta, així com la protecció dels pous existents amb reixes trepitjables. També es preveu la millora dels accessos a la carretera, mitjançant la formació de guals.
 
Afectacions al trànsit
 
Es preveu que l’execució d’aquestes tasques comportin afectacions al trànsit, que comportaran l’ocupació d’un carril de la calçada, en funció de les necessitats de l’obra, de manera que es donarà pas alternatiu als vehicles pel carril que quedi lliure. L’horari dels treballs és de dilluns a divendres, entre les 8 i les 18 hores.


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem