Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La XIII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya projectarà a Tarragona dues pel·lícules d'Edoardo Maria Falcone i Isabel Coixet

. Les sessions seran el dia 15 i el 23 de novembre i cadascuna comptarà amb un col·loqui posterior: la primera amb l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i la segona amb el portaveu de la comunitat sikh de Catalunya, Gagandeep Singh
. El director general d’Afers Religiosos de Governació, Enric Vendrell, ha presentat avui el certamen al CaixaForum Tarragona
. Del 15 al 30 de novembre, es projectaran 20 pel·lícules a les 4 capitals catalanes, a diversos municipis catalans i a 6 centres penitenciaris del país
 

El director general d’Afers Religiosos del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Enric Vendrell, ha presentat aquest matí al CaixaForum Tarragona la XIII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. La presentació també ha comptat amb la participació el responsable de continguts de la Mostra, Peio Sánchez i amb l’assistència del director dels serveis territorials de Governació a Tarragona, Baptista Capell.
 
Vendrell ha subratllat que el Govern “està compromès a garantir el dret a la llibertat religiosa i a donar a conèixer la diversitat de confessions que hi ha al país” i per això organitza aquesta mostra: “Per visualitzar la diversitat a través de la força del cinema”. "Aspirem a una societat catalana que sigui capaç de fonamentar-se en el diàleg en un marc de diversitat", ha assegurat el director.
 
Mn. Peio Sánchez, responsable de continguts de la Mostra, de la seva banda, ha apuntat: “Som els primers al món que utilitzem la marca cinema espiritual, que inclou pel·lícules religioses, però també sobre grans temes humans, com el sentit de la vida, la mort o la justícia ". Sánchez ha explicat que, segons un estudi de la Filmoteca Vaticana, el 10 % dels films que s'estrenen tenen alguna vessant religiosa. Dels continguts de la mostra, ha remarcat que es podrà veure una síntesi de l'obra del director polonès Krzysztof Zanussi, que inclou el seu darrer treball, la pel·lícula Cos estrany (Obce cialo), que encara no s’ha estrenat.
 
El director d’Afers Religiosos també ha avançat que es treballarà perquè en la propera edició es puguin concedir premis emmarcats en aquesta Mostra. Precisament per consolidar el certamen i donar-li la màxima projecció, el proper 23 de novembre, la Direcció General d’Afers Religiosos organitzarà a Barcelona el Seminari Internacional sobre Cinema i Valors, amb l’assistència  de responsables dels principals festivals de cinema espiritual d’arreu del món.
  
Pel·lícules a debat
 
Les sessions seran en format cinefòrum i comptaran amb la participació d’una trentena d’especialistes en el món del cinema, filòsofs, periodistes, intel·lectuals i membres de diferents confessions religioses.
 
Al CaixaForum Tarragona es projectaran dues pel·lícules, el 15 i el 23 de novembre. La primera serà Si Déu vol (Se Dio vuole), d’Edoardo Maria Falcone, que comptarà al col·loqui posterior amb Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona. El dia 23 es podrà veure Aprenent a conduir, d’Isabel Coixet. En aquest cas, el debat el conduirà Gagandeep Singh, de la comunitat sikh de Catalunya.
 
La Mostra serà enguany a Tarragona, Barcelona, Girona, Lleida, Blanes, Cerdanyola del Vallès, Terrassa i Vilassar de Mar. Una de les novetats més destacables però, és l’arribada del cicle a sis centres penitenciaris del país, on s’hi projectarà la pel·lícula d’Isabel Coixet, Aprenent a conduir. La col·laboració amb la Direcció General de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia permetrà que la pel·lícula es pugui veure  al Centre Penitenciari Ponent, a Lleida; al Centre Penitenciari Quatre Camins, a la Roca del Vallès; al centres penitenciaris Can Brians 1 i Can Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, al Centre Penitenciari Puig de les Basses, a Figueres; i al Centre Penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada.
 
L’expansió territorial i la incorporació de nous espais d’exhibició ha fet créixer la Mostra considerablement. L’any 2015 es va tancar amb 3.000 espectadors,  mentre que aquest any se’n preveuen 5.000. D’acord amb aquesta voluntat de creixement, la Mostra s’ha adherit a Catalunya Film Festivals, la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya.
 
La Direcció General d'Afers Religiosos encapçala, des del 2014,  l’organització de la Mostra de Cinema Espiritual, amb la participació de la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social "la Caixa" i, enguany,  els cinemes Verdi. 
 
La Mostra a Internet
 
Una altra novetat que s’ha presentat aquest matí és el nou portal Cinema espiritual i de les religionswww.cinemaespiritual.cat, espai web on es pot trobar informació sobre la Mostra i sobre el Fons filmogràfic de les religions elaborat per la Direcció General d'Afers Religiosos. Vendrell ha recordat que l’any 2015 es va adquirir el compromís de crear aquest web i que “més enllà de la informació de la mostra, el públic hi trobarà un ampli catàleg de més de 2.000 pel·lícules agrupades en les diferents tradicions religioses”.
 


Cercador

Cercador

Destaquem