Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Territori i Sostenibilitat posa en servei el bus exprés.cat Barcelona-Sant Sadurní

La nova línia és la 18a que es posa en marxa a la demarcació de Barcelona i la 28a a tot Catalunya

El secretari Font, quart per la dreta, durant la presentació del nou exprés.cat.

·         Oferirà 29 expedicions de dilluns a divendres, 4 els dissabtes, diumenges i festius i 14 els dies feiners del mes d’agost
 

 
El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en servei aquest dilluns, 12 de setembre, un nou bus exprés.cat que comunicarà Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) amb Barcelona, amb una oferta global de 14 expedicions d’anada i 15 de tornada de dilluns a divendres. Els caps de setmana i festius l’oferta serà de 4 expedicions (2 anades i 2 tornades). I durant els dies feiners de l’agost, de 14 expedicions (7 d’anada i 7 de tornada).
 
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, ha presentat aquest dimecres la nova oferta i ha destacat que “amb la posada en marxa d'aquest servei estem pràcticament al 100% de compliment del Pla de millora del transport públic de l'Alt Penedès, aprovat fa dos anys”.
 
Les expedicions actuals entre Sant Sadurní i Barcelona ja són directes a través de l’AP-7, l’AP-2 i la B-23 fins arribar a l’avinguda Diagonal de Barcelona. La nova línia, que manté el mateix recorregut, ampliarà l’oferta actual amb 3 noves connexions diàries d’anada a Barcelona i 2 de tornada, així com l’extensió d’una expedició fins a Sant Quintí de Mediona, de dilluns a divendres feiners. El nou bus cobreix la franja horària de les 6.00 a les 20.30 hores, amb reforços importants a les hores punta d’anada del matí i de tornada a la tarda.
 
Durant els dies laborables del mes d’agost la línia guanya 8 noves expedicions, 4 d’anada i 4 de tornada, respecte a l’oferta actual (6 freqüències). Els dissabtes, diumenges i festius de tot l’any hi haurà 2 noves expedicions (fins ara només n’hi havia una).
 
Incrementar un 10% la demanda
 
En aquest sentit, Font ha explicat que “el nostre repte és incrementar un 10% la demanda d’aquesta línia en un any, és a dir, augmentar-la en 17.000 persones, doblant el creixement dels últims anys i amb un servei de molta qualitat”.
 
A més, el secretari s’ha compromès a elaborar abans de finals d'any “una proposta per millorar el transport públic cap a Vilafranca, des de Sant Sadurní i els pobles de la subcomarca, l'anomenada connexió semi-circular”.
 
172.000 viatgers anuals
 
Aquesta és la 18a línia d’altes prestacions que es posa en marxa a la demarcació de Barcelona i la 28a de tot Catalunya. Els vehicles ofereixen totes les prestacions de la xarxa exprés.cat, és a dir, són 100% accessibles (mitjançant trucada prèvia) i disposen de Wi-Fi i premsa gratuïta a bord. La demanda de la línia, operada per l’empresa Hispano Llacunense, el 2015 va ser de 172.000 viatgers.
 
La xarxa de busos exprés.cat va transportar l’any 2015 un total de 10.259.179 viatgers, el que suposa gairebé doblar les xifres de 2014, quan el nombre d’usuaris va ser de 5,4 milions. Aquest increment s’explica tant per l’augment de la demanda com per la posada en servei de noves línies. L’any passat van entrar en funcionament 8, que s’afegien a les 15 que ja donaven servei des de l’any 2012. L’increment mitjà de viatgers en aquests serveis exprés l’any 2015 va ser del 5,3%.
 
(Podeu consultar els horaris al pdf adjunt)
 
 


pdf pdf Tríptic
pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem