Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Distintiu de garantia de qualitat ambiental per al Teatre Auditori de Granollers i sis organitzacions vinculades al transport

  • Territori i Sostenibilitat ha renovat l’ecoetiqueta a sis empreses més

 

  • El sistema català d’etiquetatge ecològic reconeix aquells productes i serveis que compleixen uns determinats requisits ambientals més enllà dels que estableix la normativa vigent
Teatre Auditori de Granollers

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha concedit el Distintiu de garantia de qualitat ambiental al Teatre Auditori de Granollers (Granollers Escena); Monbus-Paral·lel El Port UTE; Serveis Generals de Mobilitat i Transport (SGMT); Transports Ciutat Comtal; Autobuses Horta; Soler i Sauret; i Transportes Urbanos y Servicios Generales. La Generalitat també ha renovat l’ecoetiqueta a Gestión Medioambiental de Neumáticos; Estoli; Orfesa; Hermanos Alum; Urbaser; i Ursa Ibérica Aislantes.
 
Aquest distintiu és el sistema català d’etiquetatge ecològic que reconeix aquells productes i serveis que compleixen uns determinats requisits ambientals més enllà dels que estableix la normativa vigent.
 
Tercer equipament escènic
 
El Teatre Auditori de Granollers (Granollers Escena) ha obtingut el Distintiu de garantia de qualitat ambiental per a la categoria d’equipaments escènics i musicals i centres i espais d’arts visuals. Amb el de Granollers (Vallès Oriental) ja hi ha tres equipaments que disposen del Distintiu de garantia de qualitat ambiental per a aquesta categoria. D’aquesta manera, se suma a l’espai d’art Virreina Centre de la Imatge i al Gran Teatre del Liceu, ambdós a Barcelona.
 
Aquesta ecoetiqueta té en compte criteris d’estalvi i eficiència energètica, especialment en l’àmbit de la il·luminació i la climatització, així com d’estalvi d’aigua; de gestió de residus; de compra de productes ecoetiquetats; de mobilitat; de formació ambiental dels treballadors; i també de comunicació i promoció entre els usuaris i treballadors. Aquest últim criteri és de gran importància, degut a l’elevada afluència de visitants que reben i el seu potencial pedagògic.
 
Flotes respectuoses amb el medi ambient
 
Monbus-Paral·lel El Port UTE; Serveis Generals de Mobilitat i Transport (SGMT); Transports Ciutat Comtal.; Autobuses Horta; Soler i Sauret; i Transportes Urbanos y Servicios Generales han obtingut el distintiu per a la categoria de flotes vehicles, subcategoria de transport col·lectiu.
 
Per minimitzar l’impacte ambiental de les flotes, el distintiu fomenta la recopilació de dades per fer-ne l’avaluació i el seguiment, esdevenint una eina en la presa de decisions per a una correcta i millor gestió. A més, aquestes empreses tenen en compte criteris de conducció eficient, un manteniment que segueixi les indicacions del fabricant, així com unes bones pràctiques i una bona gestió ambiental. Actualment existeixen 31 flotes que disposen del Distintiu de garantia de qualitat ambiental.  
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem