Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Mig miler d'interns han participat en els Jocs Olímpics Penitenciaris

Les competicions de tennis i vòlei platja a la platja de la Mar Bella de Barcelona, amb la participació d’una cinquantena d’interns, han posat el punt final avui als Jocs Olímpics Penitenciaris 2016, que han enfrontat seleccions dels centres penitenciaris de Catalunya en diferents competicions al llarg de les darreres tres setmanes.

Mig miler d’interns han participat en els Jocs Olímpics, en una desena de modalitats esportives, entre les quals bàsquet, futbol sala, futbol 7, handbol, o atletisme. Les proves s’han distribuït per diferents seus, tant en centres penitenciaris com en instal·lacions esportives externes, mitjançant la col·laboració d’institucions i entitats, com ara el Complex Esportiu Reina Elisenda i les instal·lacions Brafa a Barcelona, o l’Estadi de Granollers, amb la participació d’interns que comencen a tenir contacte amb l’exterior. En aquest context, s’han realitzat 70 sortides programades, en les quals els interns han estat acompanyats per educadors i tècnics esportius dels centres penitenciaris.
 
Els Jocs Olímpics Penitenciaris neixen l’any de la Barcelona Olímpica per impulsar l’esport i l’activitat física als centres penitenciaris de Catalunya, tot tenint en compte l’educació en valors –l’esforç, el respecte, el treball en equip, l’autocontrol, els hàbits saludables, etc.– que transmet aquesta pràctica. “Per la nostra missió de treballar per acompanyar els processos de reinserció de les persones, l’esport és una eina educativa formativa i de transmissió de valors extraordinària”, afirma el director general de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia, Amand Calderó, per a qui “el context de la celebració dels Jocs Olímpics reforça aquesta importància de l’esport com a eina educativa per treballar en la nostra missió, que és la reinserció”.
 
Des de començaments d’any, 5.055 interns han passat per les diferents àrees esportives dels centres penitenciaris. I, del total de la població reclusa, 8.818 persones, la meitat practica algun esport.Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem