Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Puigdemont: "Un país que s'estima a si mateix és un país enormement atractiu de cara al món"

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat al Palau de la Generalitat l’acte amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient
El president Puigdemont, en un moment de la seva intervenció

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat avui durant l’acte institucional amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que “un país que s’estima a si mateix és un país enormement atractiu de cara al món, on val la pena invertir-hi, i, per tant, enormement competitiu i cohesionat”. “És el que podem fer i hem de fer per assegurar la pervivència de la nació catalana”, ha afegit, i ha subratllat que “aquest és el compromís del Govern”.
 
Carles Puigdemont ha fet una crida a “estimar el país a través de preservar el seu medi ambient, que vol dir preservar el seu paisatge i actius naturals, protegir els seus productes i els seus productors”. I ha afegit que “un país que s’estima a si mateix es veu en com tracta el seu paisatge, la seva aigua, el seu aire o els que tenen cura del paisatge”.
 
En aquesta mateixa línia, Carles Puigdemont ha assenyalat que “ens cal assegurar la viabilitat social i econòmica del nostre país sobre la base d’una indústria que sigui compatible amb l’entorn”. Per això, ha afirmat que “una societat – i, per tant, la política que vulgui servir aquesta societat - que vulgui assegurar la seva prosperitat haurà d’assegurar prioritàriament el medi ambient”. “Ens cal defensar una societat cohesionada, saludable i sostenible, de manera inclusiva”, ha conclòs.
 
El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha presidit al Palau de la Generalitat, l’acte amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, al qual s’ha referit com una “celebració carregada de simbolisme, però sobretot de compromís”.
 
En l’acte també ha intervingut el conseller Rull, qui ha recordat que enguany se celebren els 25 anys de la creació del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, integrat actualment al de Territori i Sostenibilitat. El conseller ha subratllat que aquesta Conselleria “no es va crear perquè fos la primera de l’Estat espanyol, sinó per equiparar-nos als països socialment avançats”.
 
Durant l’acte, també s’ha fet una taula rodona sobre el tema Reptes emergents per al medi ambient a Catalunya, present i futur, en la qual hi han intervingut el fundador i president de l’Estudi Ramon Folch i Associats, Ramon Folch; la directora de sostenibilitat i de l’àrea tècnica de Foment del Treball, Alba Cabañas, i el president de la Xarxa de Custòdia del Territori, Marc Vilahur. Així mateix, hi han pres part dos estudiants que han participat en el projecte internacional Tinguem cura del Planeta.
 
El Dia Mundial del Medi Ambient, que té com a objectiu impulsar l’acció i la sensibilització pel medi ambient, va ser promogut per l’ONU l’any 1972 i se celebra el 5 de juny. El lema d’enguany és “Lluita per la vida salvatge”. 
 Cercador

Cercador

Destaquem