Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Empúries projecta un nou audiovisual de benvinguda sobre la història del conjunt arqueològic

  • L’audiovisual es presenta en cinc idiomes i actua com a pròleg introductori a la visita del conjunt arqueològic
  • La producció de l’audiovisual forma part del programa ‘Patrimoni en Acció’ impulsat pel Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”, que ha comptat amb una inversió de 168.735 euros

 

El Departament de Cultura, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i l’Obra Social “la Caixa” posen en funcionament el nou audiovisual de benvinguda al conjunt arqueològic d’Empúries en el marc del programa ‘Patrimoni en Acció’ de foment de l’ús i el coneixement del patrimoni cultural català.
 
L’audiovisual, que es projecta a la sala multimèdia del Centre de Recepció de Visitants d’Empúries té per objectiu situar el visitant en el context geogràfic i històric, realçar la singularitat i la importància del conjunt arqueològic i millorar la satisfacció de la visita. Es presenta en cinc idiomes (català, castellà, francès, anglès i alemany) i actua com a pròleg a la visita del conjunt arqueològic.
 
En un espai escènic envolvent, amb una dominant blavosa que evoca el mar –el gran protagonista i testimoni de la història que introdueix l’audiovisual–, l’espectador té una primera presa de contacte amb el marc antic i canviant del jaciment. A través d’imatges i recreacions escenogràfiques, es narren els fets cabdals de la història d’Empúries.
 
L’audiovisual té una durada aproximada de 8 minuts i compta amb banda sonora amb locució, música original i efectes de so. Per a la seva producció s’han utilitzat filmacions de peces i de les restes arqueològiques d’Empúries, breus representacions de ficció, així com imatges en 3D, amb efectes de texturització i animació que recreen l’antic paisatge i els nuclis urbans de l’Empúries grega i romana.
 
El projecte de disseny general, guió i direcció han anat a càrrec de Dani Freixes (Varis Arquitectes) i Joan Mallarach.
 
Patrimoni en Acció
El programa ‘Patrimoni en Acció’ és una aposta de l'Obra Social "la Caixa" i la Generalitat de Catalunya per posar en valor alguns dels monuments més valuosos del patrimoni català, i s’emmarca en la voluntat d'ambdues institucions de cooperar en la realització conjunta d'iniciatives d'interès social i cultural. El programa està destinat a fomentar l’ús i el coneixement del patrimoni cultural català i a oferir a tots els ciutadans una forma diferent de veure´l i viure´l mitjançant l’acció directa de rehabilitació, restauració i millora dels serveis en els principals conjunts monumentals catalans.
 
A Empúries, els projectes impulsats en el marc del programa ‘Patrimoni en Acció’ han estat: l’adequació de la sala d’exposicions temporals, la restauració dels mosaics grecs de la zona dels temples de la ciutat grega d’Empòrion, la redacció del projecte de renovació del museu, el nou audiovisual del Centre de Recepció de Visitants, la museïtzació de l’estoa de la ciutat grega i la recuperació de l’àgora grega i l’adequació i museografia del criptopòrtic de la Casa dels Mosaics que s’obrirà al públic aquest estiu.
 
En aquest enllaç hi podreu trobar el vídeo de promoció de l'audiovisual: https://www.youtube.com/watch?v=Y9dt2VS_EXE 
 Cercador

Cercador

Destaquem