Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La consellera Meritxell Borràs es reuneix amb els responsables del Consell Evangèlic de Catalunya

La visita s’emmarca en les trobades que la titular de Governació està mantenint amb els representants de les principals confessions religioses presents al nostre país

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, s’han reunit aquesta tarda amb els membres del Secretariat del Consell Evangèlic de Catalunya. Es tracta de l’òrgan director de l’entitat, que està format, entre altres persones, pel president del Consell, Benjamí Planes, i el secretari general, Guillem Correa.
 
Durant la reunió, que ha tingut lloc a l’Església Evangèlica Baptista "Barceloneta", la consellera Meritxell Borràs s’ha interessat per la realitat de la comunitat evangèlica a Catalunya i ha escoltat les qüestions que li han traslladat els responsables en relació amb aquesta confessió. Segons el Baròmetre de la religiositat del 2014, un 2,5% de la població de Catalunya es defineix com a protestant o evangèlica. Així mateix, el protestantisme és la segona religió en nombre de centres de cultes, amb 725 locals a Catalunya.
 
El secretari general de l’entitat, Guillem Correa, ha fet un repàs de la història de la comunitat evangèlica a Catalunya i de la història del Consell, que va ser creat el 1981 amb la voluntat de coordinar les esglésies evangèliques i que celebra enguany el 35è aniversari. Precisament, s’ha aprofitat la trobada per explicar al Consell Evangèlic que des de la Direcció General d’Afers Religiosos s’ha traslladat al Departament de Cultura una proposta ciutadana perquè se li concedeixi la Creu de Sant Jordi amb motiu d’aquesta efemèride.
 
D’altra banda, la titular de Governació ha exposat als representants del Consell Evangèlic els projectes del Departament per donar a conèixer la pluralitat religiosa a Catalunya, així com per fomentar el diàleg interreligiós. També s'ha parlat d'altres assumptes relacionats amb el Govern, com ara la llei de centres de culte.
 
Aquesta visita s’emmarca en les trobades que la consellera Meritxell Borràs està mantenint amb els responsables de les principals confessions religioses presents a Catalunya.Cercador

Cercador

Destaquem