Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Canvi meteorològic brusc

 

  • La predicció a mitjà termini indica l’arribada d’un episodi de precipitacions abundants de cara al cap de setmana a Catalunya

 

  • També es preveuen ventades fortes i una notable baixada de la temperatura, sobretot dilluns i dimarts

 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que l’arribada d’una pertorbació procedent de l’Atlàntic, juntament amb l’aprofundiment d’una depressió al nord de la Península Ibèrica, donarà lloc a un important canvi meteorològic en forma de pluja, neu, vent i fred.
 
L’episodi s’iniciarà dissabte amb precipitacions que podran afectar qualsevol punt de Catalunya, tot i que les més importants se centraran a la meitat nord del país. La cota de neu baixarà progressivament al llarg del dia i al Pirineu acabarà nevant a totes les cotes, mentre que fora de la serralada baixarà fins als 800 metres, aproximadament. A banda, el vent de component sud i est bufarà fort arreu i alterarà l’estat de la mar a tota la costa. Diumenge encara es podran produir precipitacions disperses, tot i que tendiran a restringir-se al terç nord. Al Pirineu i Prepirineu nevarà a totes les cotes, i fora d’aquesta zona la cota de neu podria baixar fins al voltant dels 500 metres.
 
En tot l’episodi es podrien acumular puntualment quantitats de pluja de més de 50 mm, i al Pirineu els gruixos de neu podrien superar els 30 cm.
 
A partir de dilluns ja no es preveuen precipitacions importants, tot i que entrarà vent de component nord molt fort que sobretot es notarà al Pirineu, al Prepirineu i a l’Empordà, on a més s’alterarà notablement l’onatge.
 
La temperatura davallarà progressivament al llarg de dissabte i diumenge, però tocarà fons durant la primera meitat de la setmana vinent, quan es preveu que quedi lleugerament per sota de la mitjana per l’època de l’any i hi haurà glaçades generalitzades a l’interior i locals al litoral.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
23 de febrer de 2016


pdf pdf Nota informativa

Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem