Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El professor i investigador Josep Domingo-Ferrer és nomenat nou director del Pla Serra Húnter

 
El catedràtic de Ciència de la Computació i investigador ICREA Acadèmia de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Domingo-Ferrer, ha estat nomenat com a nou director acadèmic del Pla Serra Húnter, de captació i retenció de professorat excel·lent amb criteris internacionals. La candidatura de Domingo-Ferrer ha obtingut el recolzament explícit de tots els rectors de les universitats catalanes en el marc de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), celebrada ahir.
 
Josep Domingo-Ferrer (Sabadell, 1965) dirigeix la Càtedra UNESCO de Privacitat de Dades i el Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. Participa en el projecte Human Brain –en el que treballen centenars de científics de 112 institucions de 24 països– com a membre de l’ELSA (Ethical Legal and Social Aspects Committee).
 
Com a expert en la privacitat i la seguretat de dades, i concretament en la creació de tecnologies per conciliar seguretat, privacitat i funcionalitat en la societat de la informació, Domingo-Ferrer coordina un dels equips d’investigació punteres sobre seguretat i privacitat: el CONSOLIDER “ARES”.
 
El nou director del Pla Serra Húnter és membre de l’Academia Europaea des del 2012, any en què també va rebre la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic. El 2011 va ser nomenat Fellow de l’Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Domingo-Ferrer és autor de 5 patents i de més de 350 publicacions científiques. Així mateix ha presidit 15 conferències internacionals i ha format part dels comitès organitzadors d’altres 220.
 
El perfil de Domingo-Ferrer és molt adequat per dirigir aquest pla, que preveu incorporar fins el 2020 més de 500 nous professors seleccionats amb criteris d’excel·lència internacional, i que està finançat pel Govern de la Generalitat i el conjunt de les set universitats públiques catalanes (UB, UAB, UPC, UPF, UdL, UdG i URV).


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem