Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern aprova una crida de projectes en resposta a la crisi de Síria

Finança un total de set projectes per a reforçar els drets de la població desplaçada interna a Síria i de les persones refugiades a Jordània, l'Iraq i el Líban.

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament finança un total de set projectes per a reforçar els drets de la població desplaçada interna a Síria i de les persones refugiades a Jordània, l’Iraq i el Líban. Amb una dotació de 306.000 euros, els projectes aprovats promouen els drets dels sirians i sirianes desplaçades, amb especial èmfasi en les necessitats de les dones, especialment vulnerables en el context de la crisi actual.

 
El Govern de Catalunya ha aprovat aquest dilluns, 9 de novembre, una convocatòria extraordinària de projectes en resposta a la crisi de Síria, tant per atendre les necessitats de les persones desplaçades internes, com de les persones que s'han hagut de refugiar als països veïns com Jordània, l’Iraq i el Líban.
 
Els projectes presentats a aquesta crida tenen en comú l’esforç per evitar un enfocament assitencialista de l’ajut humanitari, i reforcen en canvi la protecció d’uns drets humans que s’han vulnerat durant la guerra de Síria. Alguns exemples en són la promoció del dret a l’educació per a nens i nenes refugiats; el dret a la salut sexual i reproductiva per a dones en situació de vulnerabilitat; i els drets econòmics de les famílies refugiades.
 
Els projectes finançats són:
  1. Save the Children. Millora de l’accés a serveis de protecció i educació en emergències per a nens i nenes afectats pel conflicte a la governació d’Al-Hasakah (Síria). 50.000 euros.
  2. UNICEF. Acció humanitària per atendre la població siriana refugiada a Jordània. 50.000 euros.
  3. Comitè Català de l’ACNUR. Assistència urgent a la població siriana refugiada a l’Iraq. 40.000 euros.
  4. UNRWA. Articles d’abric i higiene per a la població desplaçada pel conflicte a Síria en emplaçaments crítics. 40.000 euros.
  5. Creu Roja. Suport a l’assistència obstètrica i ginecològica a dones vulnerables sirianes, palestines i de les poblacions d’acollida afectades pel conflicte a Síria. 49.900 euros.
  6. Acció Contra la Fam. Programa cash for work (efectiu per treballar) per a reduir la vulnerabilitat socioeconòmica dels refugiats sirians i de les comunitats locals del Líban. 50.000 euros.
  7. Pallassos Sense Fronteres. Suport als refugiats i refugiades de Síria i Iraq acollits a països del Pròxim Orient, mitjançant les arts escèniques i la comicitat. 26.700 euros.
 
Aquesta crida de projectes ha estat possible gràcies a un augment del pressupost de l’ACCD que el Govern ha fet efectiu el mes d’octubre de 2015, i que ha permès també ampliar la convocatòria de subvencions ordinària.


Cercador

Cercador

Destaquem