Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Granja Sant Martí torna a guanyar el Porc d'Or amb Diamant i el premi a la Màxima Productivitat, superant el seu rècord de la passada edició

El conseller Jordi Ciuraneta lliurant el premi Diamant a Granja Sant Martí

 
El conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, lloa “l’esforç del sector porcí a superar els principals reptes de futur i treballar per a l’excel·lència”
 
 
· Ciuraneta: ”Aquests premis són un reconeixement a la gran aportació d’aquest sector a l’economia i la necessitat de seguir en la línia de la innovació, la qualitat i l’exportació”
 
· Catalunya se situa en primer lloc en la classificació dels premiats amb dinou guardons (catorze per a Barcelona; tres per a Lleida; un per a Girona i un per a Tarragona), seguida d’Aragó, amb tretze estatuetes (set Saragossa i sis Osca), i Navarra, amb quatre
· Granja Sant Martí, de l'empresa Pinsos Grau SA, a la localitat de Sant Martí de Centelles (Barcelona), supera el seu propi rècord amb una productivitat numèrica de 35,82 garrins deslletats per truja i any
· Granja Vereda de San Marcos, pertanyent a l’empresa Agrotúria-Vall Companys Grup i situada a Utiel (València), aconsegueix el premi especial Porc d’Or a ‘Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient’
· Organizats per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, els premis compten amb el suport de Zoetis, d’Interporc i de l’Ajuntament de Lorca
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament, Josep Maria Monfort, així com del director general d’Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, ha participat aquesta nit de divendres, a Lorca (Múrcia), en la XXII Gala de lliurament dels Premis Porc d’Or, guardons creats per l’IRTA l’any 1994.
 
El conseller Jordi Ciuraneta ha subratllat que els “Porc d’Or és la gran festa del sector en la que es reconeix la professionalitat, l’esforç i els resultats productius dels ramaders i empreses productores”, i que “aquests premis constitueixen tot un referent per a les empreses i granges de porcí de l’Estat, que veuen en ells un reconeixement al seu treball en pro de l’excel·lència; demostren la capacitat dels nostres empresaris de superar els nous reptes que contínuament apareixen en el sector, i contribueixen a què continuem innovant i superant-nos. Cal seguir en la línia de la innovació, la qualitat i l’exportació”.
 
El conseller també ha ressaltat “la gran aportació del porcí a l’economia: genera riquesa i ocupació, contribueix, i molt, a la superació econòmica”, i ha tancat la seva intervenció fent èmfasi en el paper de l’IRTA com a partner tecnològic i d’adequació a les situacions actuals, i com a agent afavoridor d’un clima empresarial òptim.
 
 
XXII edició dels Porc d’Or
 
En aquesta XXII edició dels guardons Porc d’Or a l’excel·lència en la producció porcina s’ha analitzat prop cerca de 800 granges, que sumen un total de 750.000 verres, el que representa el 4’% del cens de reproductors a nivell estatal. Un total de 97 explotacions de 10 comunitats autònomes optaven a 45 premis a través de 124 nominacions distribuïdes por categories; sent Catalunya, Aragó i Navarra les comunitats que encapçalaven la llista de nominats d’aquesta edició.
 
Porc d’Or amb Diamant i a la màxima productivitat
 
Granja Sant Martí ha estat novament la triomfadora de la nit aconseguint, per segon any consecutiu, el Porc d’Or amb Diamant, màxim guardó de la cita, i que ha lliurat el conseller Jordi Ciuraneta, i el premi a la Màxima Productivitat. La granja, de l’empresa Pinsos Grau SA i situada a Sant Martí de Centelles (Barcelona), ha batut el seu propi rècord. Així, amb 35,82 garrins deslletats per truja i any, supera els 34,78 que va assolir en la passada edició.
 
Granja Sant Martí va iniciar la seva activitat l’any 1994 i en l’actualitat compta amb un cens de 1.200 reproductores. Va començar com a cicle tancat, canviant el seu sistema de producció el 2002 i reorganitzant-se cap a granja de reproductores i garrins fins a 6 quilos (Fase I). Les naus de Granja Sant Martí estan condicionades ambientalment i adaptades al sistema d’allotjament en grups de les truges gestants i sistema d’alimentació mitjançant màquines electròniques d’identificació individual. Es tracta d’una granja que des dels seus inicis ha estat i es manté PRRS negativa. El jurat ha destacat la seva extraordinària eficiència productiva i nivell sanitari.
 
Premi especial sanitat i benestar animal
 
Granja Vereda de San Marcos, de l’empresa Agrotúria-Vall Companys Grup i situada a la localitat d’Utiel (València), ha aconseguit el premi especial Porc d’Or del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que reconeix les excel·lents característiques en ‘Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient’ de l’explotació. Va iniciar la seva activitat l’any 2010 i actualment compta amb un cens de 2.500 reproductores. Entre totes les característiques de Vereda de San Marcos que l’han fet mereixedora d’aquest premi, destaca que en la construcció de les seves instal·lacions es va tenir en compte tots els detalls d’ubicació i de bioseguretat, amb la intenció de treballar al millor nivell sanitari. Així mateix, utilitza la biomassa procedent dels cultius d’ametllers propis a la zona, com a mitjà de calefacció de la granja.
 
Catalunya ha esta la comunitat autònoma amb major nombre de premis, acaparant un total de 19 estatuetes (de les que 14 han anat a parar a Barcelona, tres a Lleida, i una a Girona i una altra a Tarragona). La segueix Aragó, amb 13 guardons (7 per a Saragossa i 6 per a Osca), i Navarra, amb 4. Altres comunitats autònomes premiades han estat Castilla i Lleó (3 premiats), Galícia i Castella-La Manxa (2 estatuetes cadascuna), i la Comunitat Valenciana i Múrcia, amb un guardó cadascuna d’elles.
 
En total, han estat 11 granges de Barcelona les que s’han repartit 5 estatuetes d’or, cinc de plata i quatre de bronze, mentre que 3 granges de Lleida s’han repartit dos guardons de bronze i un d’or, i Girona i Tarragona han aconseguit un premi de plata cadascuna. En termes generals, s’ha premiat 8 comunitats autònomes de les 10 nominades i 41 granges de las 97 que optaven de partida als premis Porc d’Or enguany.
 
Més de 600 professionals, entre productors i tècnics de tot l’Estat, empreses i personalitats lligades a la porcinocultura, així com autoritats locals, autonòmiques i estatals, han participat en l’esdeveniment celebrat a Lorca.
 
El conseller Jordi Ciuraneta, el director general d’Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, i el director general de l’IRTA, Josep María Monfort, per part del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya; la ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel Garcia Tejerina, la consellera d’Aigua, Agricultura i Medi Ambient de Múrcia, Adela Martínez-Cachá, l’alcalde de Lorca, Francisco Jódar Alonso, el secretari general d’Agricultura i Alimentació del MAGRAMA, Carlos Cabanas; el director general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri, Fernando Miranda; la directora general d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Aqüicultura de Múrcia, Carmen Teodora Morales; el president de l’Organització Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (Interporc), Manuel Garcia; i el director general i vicepresident de Zoetis Europa del Sur, empresa coorganitzadora dels premis, Félix Hernàez, han estat alguns dels assistents.
 
 
 

Foto de grup amb els guardonats

Vint-i-dos anys de reconeixement a l’excel·lència
 
L’IRTA va crear els premis Porc d’Or l’any 1994 amb l’objectiu de reconèixer el treball d’aquelles empreses i explotacions de porcí que, gràcies a la seva professionalitat i esforç i a la utilització de les millors tècniques de producció, són capaces de superar els nous reptes que contínuament apareixen en el desenvolupament d’aquesta activitat, actuant com a puntes de llança del sector porcí estatal.
 
Els premis Porc d’Or compten amb el suport de Zoetis, Interporc i l’Ajuntament de Lorca com a coorganitzadors de l’acte. Zoetis, empresa líder de salut animal, descobreix, desenvolupa, fabrica i comercialitza medicaments i vacunes d’ús veterinari. L’empresa té un clar compromís amb la indústria porcina, que es reflecteix no solament en l’esforç inversor que realitza en R+D+i, sinó també en el seu suport a iniciatives que, com els Premis Porc d’Or, estimulen la millora contínua i el creixement del sector productor de porcí a l’Estat. A més, els premis compten amb el suport de l’Ajuntament de Lorca i, per tercer any consecutiu, amb el de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc).
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.


foto foto f1
foto foto f2

Cercador

Cercador

Destaquem