Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El departament d'Interior i ASEPEYO han signat avui un acord que garanteix la cobertura sanitària dels Bombers Voluntaris

·         El conseller ha destacat que “aquest acord satisfà les demandes del col·lectiu de bombers voluntaris a Catalunya que Interior es va comprometre a gestionar i solucionar
 
·         Els Bombers Voluntaris podran adreçar-se a Asepeyo en cas d’accident en exercici de les seves funcions, per tal de rebre una completa assistència sanitària des de la primera cura i atenció d’urgències
 
 
El conseller d’Interior, Jordi Jané, i el director gerent d’Asepeyo, Vicente Aparicio, han acordat, aquest matí, les condicions per garantir la prestació d’assistència sanitària, a les instal·lacions sanitàries de la Mútua, als membres dels Cos de Bombers Voluntaris que pateixin un accident en exercici de les seves funcions.
 
Amb l’objectiu de facilitar la gestió en la tramitació de l’assistència medicofarmacèutica prevista, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Departament d’Interior va plantejar-se la possibilitat de vehicular aquests supòsits a través d’una entitat mèdica de referència a la qual els bombers voluntaris poguessin dirigir-se en cas d’accident en acte de servei. D’aquesta forma, a més, es recollia una reivindicació històrica del cos de Bombers Voluntaris.
 
L’acord estableix que Asepeyo serà l’entitat mèdica de referència a la qual els bombers voluntaris podran adreçar-se en cas d’accident produït en exercici de les seves funcions. En la mateixa línia, garanteix una completa assistència dels accidentats a les instal·lacions sanitàries de la Mútua, ja des de la primera cura i atenció d’urgències.
 
El Reglament del cos de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya i del Consell de Bombers Voluntaris (Decret 8/2015, de 27 de gener) ja estableix que “les despeses derivades de l’assistència medicofarmacèutica de la persona membre del cos de bombers voluntaris en cas d’accident de qualsevol mena produït en exercici de les seves funcions i, sempre que la persona interessada no tingui un altre tipus de cobertura són a càrrec de la Generalitat de Catalunya”.
 
Actualment, hi ha 2.218 bombers voluntaris a Catalunya, que formen part del servei de prevenció i extinció d’incendis i salvaments que es presta des de la DGPEIS, i que s’articula a través d’un model mixt integrat pels bombers funcionaris els bombers voluntaris.
 
A l’acte de signatura també hi han assistit el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés; director d'Organització Territorial d'Asepeyo, Àlex Iñareta, entre d’altres.


Cercador

Cercador

Destaquem