Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya celebra una Assemblea extraordinària

37 representants dels consells territorials s'han reunit aquest cap de setmana a l'Alberg Torre Ametller de Cabrera

37 membres del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) han celebrat una assemblea extraordinària aquest cap de setmana a l’Alberg Torre Ametller de Cabrera. Per informar d’aquesta trobada, els vocals de la comissió de comunicació externa del CNIAC han preparat una nota de premsa que trobareu adjunt al final d’aquest comunicat.
 
El CNIAC es va constituir a finals de l’any passat coincidint amb el Dia Internacional de la Infància. Format per 58 infants i adolescents entre 8 i 17 anys, el Consell té entre les seves funcions representar els interessos dels infants i adolescents de Catalunya; fer propostes als organismes competents; opinar sobre aquelles actuacions que els afecten; afavorir la imatge positiva dels infants i joves; sensibilitzar la societat sobre el dret a ser escoltats i a participar; proposar informes i estudis sobre temes relacionats amb aquest col·lectiu, i fer projectes d’interès nacional relacionats amb les polítiques d’infància.
 
Aquest consell reafirma el compromís dels representants polítics de reconèixer els infants com a ciutadans. La creació del CNIAC s’inclou dins de la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència i és també una de les mesures fixades al Pacte per a la Infància a Catalunya, signat més de 70 entitats i organitzacions, col·legis professionals, grups parlamentaris, entitats municipalistes i agents socials i econòmics.
 
La importància de promoure la participació i el dret dels infants a expressar les seves opinions també queda reflectida en diversos articles de la Convenció sobre els drets dels infants, adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989.Cercador

Cercador

Destaquem