Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Presentació a Barcelona de l'informe d'Agressions a Defensores de Drets Humans a Mèxic i Amèrica Central

La directora general de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias, participarà aquest dijous 8 d’octubre a l’acte de presentació de l’Informe d’Agressions a Defensores de Drets Humans a Mesoamèrica. Protagonitzarà la trobada un grup de sis activistes de la Iniciativa Mesoamericana de Defensores de Drets Humans (IM-Defensoras). La sessió tindrà lloc a dos quarts de sis de la tarda al Palau Macaya de Barcelona (Passeig de Sant Joan 108).

L’informe revela la persecució a què estan sotmeses les activistes que denuncien públicament la vulneració constant dels drets humans de les dones a Mèxic, Guatemala, Belize, El Salvador, Hondures, Nicaragua, Costa Rica i Panamà. Només en el període 2012-2014 s’han registrat 31 assassinats a defensores de drets humans, i fins a 1.688 agressions, especialment centrades contra activistes per la defensa del territori i contra la violència, psíquica i física, envers les dones.
 
Perfil de les participants
L’entitat catalana Calala Fondo de Mujeres porta a terme un projecte de desenvolupament amb IM-Defensoras, amb finançament del Govern en el marc de la convocatòria de subvencions de cooperació al desenvolupament 2015. Les integrants de la delegació són:
  • Alda Facio. Reconeguda advocada i teòrica feminista, és vicepresidenta del Grup de Treball de l’ONU sobre la Discriminació contra les Dones a la Llei i a la Pràctica.
  • Cesia Juárez. Membre del Consell Consultiu de la Defensoria de la Dona Indígena de Guatemala.
  • Daysi Flores. Membre de la Xarxa Nacional de Defensores d’Hondures.
  • Verónica Vidal. Feminista uruguaiana, coordina el Registre Mesoamericà d’Agressions a Dones Defensores de Drets Humans a IM-Defensoras.
  • Marusia López Cruz. Assessora permanent del Programa Global de Defensores de Just Associates (JASS), i coordinadora d’IM-Defensoras.
  • Gila Lemus. Integrant de la Xarxa Nacional de Defensores de Drets Humans de Guatemala.
 
Els mitjans interessats en entrevistar les ponents durant els dies 8, 9 i 10 d'octubre poden contactar amb l’ACCD a través del correu electrònic arnau.florez@gencat.cat o al telèfon 93 624 79 47. També podeu consultar el dossier de premsa [PDF] adjunt per a més informació.Cercador

Cercador

Destaquem