Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Empresa i Ocupació

Neix l'Anella Industrial 4.0, la plataforma digital i col·laborativa que connecta les TIC amb la indústria

  • Es tracta d’un projecte conjunt entre el centre tecnològic Eurecat i i2CAT -amb el suport de la Generalitat de Catalunya- que compta amb una inversió d’1M€ per al període 2015-2016.
 
  • L’Anella Industrial 4.0 és un espai virtual basat en la col·laboració que vincularà la Internet de les coses (IoT) amb els sectors industrials líders a Catalunya, per avançar cap a una indústria digitalitzada i interconnectada.
 
  • El projecte s’ha presentat avui dins el marc de l’IoT Solutions World Congress, que celebra aquesta setmana la seva primera edició a Barcelona.
 
Barcelona, 17 de setembre de 2015.– La Generalitat de Catalunya, juntament amb el centre tecnològic Eurecat i el centre de recerca I2CAT, ha presentat aquest dimecres l’Anella Industrial 4.0, una nova plataforma digital i col·laborativa entre empreses i agents de tots els sectors que connectarà les TIC amb la indústria. 
 
El projecte s’ha presentat en el marc del congrés IoT Solutions World Congress i ha comptat amb la intervenció del secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, el director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, el director adjunt d’i2CAT, Artur Serra, i el director de desenvolupament de negoci d’Eurecat, Carles Fradera.
 
L’Anella Industrial 4.0 és una de les mesures de l’Estratègia Industrial de Catalunya i de la iniciativa SmartCat. Eurecat i i2CAT hi destinaran 1M€ en el període 2015-2016. Es tracta d’un espai virtual basat en la col·laboració que vincularà la Internet de les coses (IoT) amb els sectors industrials líders a Catalunya.
 
Pere Torres ha destacat que “Catalunya no pot deixar perdre l’ocasió de fer un pas endavant per fer convergir els sectors industrials consolidats amb les TIC”. “Ho fem en el mateix moment en què a nivell global els països avançats estan apostant per noves polítiques d’innovació perquè les tecnologies i els processos de manufactura avançada es fusionin al màxim”.

La plataforma permetrà compartir informació, eines i recursos per al processament de dades i desenvolupament de projectes conjunts, accelerant la convergència entre els sectors industrials i les TIC. El resultat seran aplicacions i serveis específics que permetran avançar cap a una indústria digitalitzada i interconnectada – la Indústria 4.0-, que afavorirà l’eficàcia dels processos productius i la competitivitat empresarial.
 
D’aquesta manera, s’acceleraran els processos d’innovació per crear productes d’alt valor afegit en àmbits clau, com la impressió 3D, la ciberseguretat, la simulació i supercomputació, el Big Data o el cloud computing, entre d’altres.
 
L’Anella Industrial 4.0 té com a referent els països que lideren la quarta Revolució Industrial des de la perspectiva manufacturera (Alemanya) i digital (Estats Units). Com a antecedent té l’Anella Industrial, una eina posada en marxa el 2006 enfocada al sector de l’automoció, que ha permès que els fabricants de vehicles treballin amb proveïdors industrials i científic-tecnològics de forma eficient, reduint costos i estalviant temps en el desenvolupament de nous models.
 
Així, aquesta primera iniciativa s’amplia ara per adequar-se a les necessitats de tots els sectors industrials i tots els tipus d’empreses. El centre tecnològic Eurecat hi intervindrà des de la vessant d’innovació i tecnologia industrial, mentre que el centre de recerca i2CAT hi aportarà la seva experiència en internet i les TIC.
 
 
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom


Cercador

Cercador

Destaquem