Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Ocupació

La Generalitat signa un conveni amb Feicat per enfortir el model català d'empreses d'inserció

 
  • En virtut del conveni s’impulsaran actuacions per fomentar la creació de noves empreses d’inserció i per afavorir l’intercanvi d’experiències
  • A Catalunya hi ha 62 empreses d’inserció que donen feina a prop de 2.000 persones, la meitat de les quals, en risc d’exclusió
 
 
La Generalitat de Catalunya ha signat un conveni amb l’associació empresarial Empreses d’Inserció de Catalunya (Feicat) per enfortir el model català que configuren aquest tipus d’entitats amb l’objectiu d’inserir col·lectius en risc d’exclusió. En concret, l’acord estableix que ambdues parts desenvolupin accions conjuntes per fomentar la promoció, difusió i sensibilització de les empreses d’inserció.
 
Les Empreses d’Inserció són iniciatives de l’economia social que desenvolupen una activitat econòmica en el mercat com qualsevol altra empresa però ho fan donant feina a persones en risc d’exclusió i dificultats específiques per a la inserció en el mercat de treball mentre les preparen per a la seva inserció en el mercat ordinari de treball.
 
L’Associació FEICAT-Empreses d’Inserció de Catalunya, agrupa la majoria de les 62 Empreses d’Inserció catalanes i té com a objectiu crear i impulsar la cultura de les Empreses d’Inserció com a instrument de lluita contra l’exclusió social a Catalunya en el marc de l’economia social i solidària.
 
D’acord amb aquest conveni, i atès el seu profund coneixement del sector, Feicat es compromet a desenvolupar actuacions vinculades a l’assessorament i el foment de noves empreses d’inserció, Així, es contemplen mecanismes d’acompanyament, tant presencials com online, per fomentar la creació de noves entitats d’aquest tipus i facilitar-ne el seu bon funcionament.
 
Al marge d’aquest suport directe, el conveni també planteja mesures com:
 
-       La celebració d’una jornada de tècnics d’acompanyament d’empreses d’inserció de Catalunya, per afavorir l’intercanvi d’experiències i, en definitiva, l’enriquiment i actualització professional. Els tècnics d’acompanyament són els professionals que treballen a les Empreses d’Inserció donant suport a les persones en risc d’exclusió amb accions formatives que els permetin adquirir hàbits que els facilitin la inserció laboral a l’empresa ordinària.
 
-       Una publicació que expliqui què són les empreses d’inserció, quines hi ha i quins productes i serveis ofereixen, mitjançant un model de fitxes actualitzables semblant al que ja utilitzen d’altres federacions d’empreses d’inserció com la de la regió del Llenguadoc Rosselló (França).
 
-       L’organització d’una jornada europea d’Empreses d’Inserció en el marc de la presidència catalana de la Federació Europea d’Empreses d’inserció (ENSIE) i de l’assemblea general d’aquesta organització a la ciutat de Barcelona
 
-        
4M€ en ajuts a les Empreses d’inserció
 
A Catalunya hi ha actualment 62 Empreses d’Inserció que donen feina al voltant de 2.000 persones -la meitat de les quals són persones en risc d’exclusió- i facturen més de 30 milions d’euros.  En el període 2006 – 2014, el nombre d’aquestes empreses inscrites al registre s’ha incrementat en un 114% i, pel que fa a les persones contractades, ha crescut en un 159%.
 
A més d’aquest conveni, enguany es destinaran 4M€ a ajuts a la contractació, tant de persones en risc d’exclusió com a tècnics d’acompanyament per part de les Empreses d’Inserció. Aquesta xifra representa un augment del 14,2% respecte a 2014. L’import d’aquests ajuts no ha deixat de créixer en els darrers anys malgrat les dificultats pressupostàries que pateix la Generalitat.
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom


Cercador

Cercador

Destaquem