Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears signaran un conveni marc per a la promoció de la cultura

  • El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, destaca la necessitat que el món de la creació i de les empreses culturals “treballi en col·laboració”
  • Marc Pons, conseller de Presidència del Govern de les Illes Balears: “Avui hem encès una espelma que donarà llum al camí que iniciam de manera conjunta”
  • La consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps, posa de relleu no només la projecció exterior que donarà el reingrés a l’Institut Ramon Llull, sinó també mostrar l’obra a tot l’àmbit cultural comú

La Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears firmaran aquesta setmana un conveni marc en matèria cultural, pel qual Balears tindrà representació a l’Institut Ramon Llull, i pel qual podrà també ser present a l’Institut Català de les Empreses Culturals i a Institució de les Lletres Catalanes. Aquesta és la principal conclusió de la reunió de feina mantinguda avui entre els consellers del Govern de les lles Balears, Marc Pons (Presidència) i Esperança Camps (Participació, Transparència i Cultura), i el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, a la seu de la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears.
 
L’objectiu d’aquesta trobada era posar les bases per reconstruir la relació entre ambdues administracions autonòmiques i començar a treballar conjuntament en matèria cultural. “Venim d’una època de foscor en la col·laboració Illes Balears-Catalunya, i avui hem encès una espelma que donarà llum al camí que iniciam de manera conjunta”, ha recalcat Marc Pons.
 
En aquest sentit, Mascarell ha afirmat que això ha estat possible gràcies al recent canvi polític al Govern balear, procés que a permès recuperar els lligams entre ambdues comunitats i que potenciarà el “treball en col·laboració” del món de la creació i de les empreses culturals.
 
Precisament, la consellera Esperança Camps ha destacat que els autors de les Illes Balears valoren positivament el reingrés a l’Institut Ramon Llull per la possibilitat d’intercanvi dins l’àmbit cultural comú. “Hem posat les primeres pedres per a que els creadors illencs puguin ser visibles a Catalunya i que les Illes també puguin conèixer l’activitat cultural que es fa allà”, ha dit.
 
En el marc d’aquesta nova col·laboració de la cultura catalana i balear, el Govern anomenarà properament una persona delegada de l’executiu balear dins l’Institut Ramon Llull, l’Institut Català de les Empreses Culturals i la Institució de les Lletres Catalanes; i, al llarg del mes d’agost, s’aniran definint les actuacions concretes derivades del conveni marc, el qual podrà signar-se al mes de setembre.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem